Kävimme aamupäivällä maastolenkillä typyköiden kanssa. Se oli ensimmäinen yhteinen pidempi lenkki. Uudet tilanteet seuraavat toistaan koirien kanssa. Jokainen päivä tuo uusia kokemuksia varsinkin Tumpun käyttäytymisestä. Koirat pystyvät sisällä olleessaan touhuamaan ilman katastrofia. Tiitu toki hakee Tumppua leikkiin ja välillä ne painivatkin keskenään. Siltikin homma pysyy hallinnassa.

Tänään päästimme koirat ensimmäisen kerran irti leikkimään keskenään. Olihan se melkoista menoa. Tumppu tuntui kiihtyvän tilanteesta melkoisesti. Se juoksi ympyrää hetken aikaa lähes päättömänä. Tiitu tietenkin antautui mukaan purkamaan patoutunutta energiaansa. Rehellisesti sanottuna tilanne ei ollut vähään aikaan lainkaan hallinnassa. Muutamalla räväkällä karjahduksella saimme tilanteen sen verran rauhoittumaan, että saimme Tiitun kiinni taluttimeen. Sen jälkeen ulkoiltiinkin sitten aina toinen koira taluttimessa.

Meillä onkin tässä opettelemisen paikka. Onhan sitä ennenkin koirien riehumista ja takaa-ajoleikkejä nähty, mutta Tumpun kontrolloimaton meno on ihan omassa kategoriassaan. Tiitu on oppinut lenkkeilemään vapaana maltillisesti pitkiäkin matkoja jo ihan pentuna. Se on aivan ihmeissään Tumpun riehaantumista. Jotta koirien kanssa voisi patikoida rauhallisella vauhdilla pitkiä matkoja, vaikkapa luontopoluilla, on käyttäytymiseen saatava muutos. Siinäpä sitä taas haastetta.

335963.jpg

Tässäpä yksi ainut kuva, johon sain molemmat kuvattua edes jotenkin paikallaan. Tällä hetkellä lattialla makaa kaksi väsynyttä koiraa.