Mielenkiinnolla on tullut seurattua tuossa naapurissa, siis meiltä reilut 20 km, sijaitsevan Kannuksen vähitellen tulleen koirakaupungiksi. Kannuksen Maaseutuopiston aikoinaan aloittama Kennel-alan koulutus on tuonut paikkakunnalle paljon koira-alan osaamista. Sisähallista, jossa kävimme talvella mätsärissä on nyt tullu koirapalvelukeskus Dogness. Hämmästyttävää niinkin pienellä paikkakunnalla.

Kennel-alan opiskelijat järjestävät viikon päästä opinnäytetyönään mittavan tapahtuman, josta löytyy jokaiselle jotakin. Taidetaanpa mekin mennä paikan päälle. Tiitun kanssa voidaan käydä mätsärissä vetäisemässä kenraaliharjoitus ennen Oulua. Kuvasta klikkaamalla tapahtuman sivuille.

544061.jpg

Kaikki osaamisen ja tietämyksen lisääntyminen koiraharrastuksen parissa on hyvästä. Toivottavasti se tuo mukanaan parempia ja vastuullisempia koiranomistajia ja onnellisempia koiria. Varjopuolena tietenkin, jos tuo osaaminen hyödynnetään vain bisneksenä ja rahastuksena. Pidän koiraharrastuksessakin suuressa arvossa vapaaehtoisuuteen perustuvaa järjestelmää, jossa ihmiset sitoutuvat muutenkin toimintaan kuin vain maksamalla selvällä rahalla osallistumisestaan.