Kävimme tänään taas patikoimassa. Koirat olivat lenkin jälkeen väsyneitä, varsinkin Tiitu. Se nukkui monta tuntia. Iltapäivä menikin mukavan leppoisissa merkeissä pihalla. Olemme pitäneet koiria kiinni pitkässä narussa samalla, kun on itse touhuiltu pihassa. Tumppu tykkää olla kovastikin pihamalla ja se seurailee tarkkaavaisesti tiellä kulkijoita. Autot, traktorit ym. maatalouskoneet ja ihmisetkin pääsevät talomme ohi jo hyvin usein ilman Tumpun rähinöitä. Sen sijaan ohi kulkevat koirat haukutaan kyllä pystyyn.

Tiitukin alkaa osoittaa totumisen merkkejä. Se on ollut usena päivänä täysin vapautuneesti, vaikka on huomannut joutuneensa kiinni. Välistä se jopa tuntuu unohtavan koko asian. Tiitukin kyllä huomaa kaikki tiellä kulkijat, mutta se tervehtii kaikkia avoimesti häntäänsä heiluttaen.

Annoimme koirille luut ulkona kaluttaviksi, kun oli mukava aurinkoinen iltapäivä. Vähän tuntui jopa lämpimältä. Tumppu meni välittömästi ja piilotti oman luunsa ruokamultakasaan. Se tekee usein niin saadakseen sitten piilottamisen jälkeen varastaa Tiitun luun itselleen. Pakkohan se oli sieltä yhdessä ylös kaivaa. Tumppu oli vähän närkästyneen näköinen. Kuvassa viimeistellään piiloa.

535927.jpg

Olemme kulkeneet viime aikoina aika paljon lenkillä niin, että koirat ovat kiinni. Varsinkaan yhdessä niitä ei ole päästetty irti sen jälkeen, kun kävivät tutustumassa naapurin tunkioon. Viikolla oltiin Tiitun kanssa maastossa kaksistaan. Ihmeellistä miten erilailla se käyttäytyy, kun Tumppu ei ole mukana. Se tarkkaili koko ajan missä kuljin ja tuli joka kerta hyvällä vauhdilla luokse aina, kun sitä kutsui. Se malttoi touhuta kanssani keppien kanssa ja tutkia kivenkoloja. Makoilimme hetken yhdessä pellolla auringossa. Jotenkin Tiitun olemus oli paljon rennompi ja vapautuneempi sen ollessa mukanani yksin ilman Tumppua. Arvelinkin tällaisten lenkkien olevan Tiitulle hyvästä kaiken muun lisäksi myös mielen kannalta, kun voi hetken olla "vapaasti itsensä kanssa" eikä tarvitse koko aikaa pitää silmällä mitä Tumppu tekee. Itselle tuollaiset hetket ovat myös nautinto, kun huomaa saavansa koiraan hiljaisen, "hengellisen" yhteyden. Sain muutamia mukavia kuvia tuolta reissulta. Tässä lähikuva Tiitun piirteistä, lisää kuvagalleriassa.

535953.jpg