Mukava lämmin päivä tuli vietettyä ulkosalla lähes aamusta iltaan. Koiratkin olivat mukana arjen askareissa. Kannoimme puita puuvajaan, kun naapuri kävi kippaamassa kuorman klapeja. Kantopuuhissa kävivät kortensa kekoon kantamassa myös Tiitu ja Tumppu. Toki kalikoita löytyi niiden jäljiltä enemmän sieltä kuin täältä. Mukavaa on huomata edistyminen eritoten Tumpun pihalla olossa. Se oli tänään eka kerran irti pihalla ilman liinaa. Tumppu jaksoi keskittyä tosi mallikkaasti meidän kanssa puuhasteluun. Se seurasi koko ajan meitä ja oli selvästi kiinnostunut mitä tehdään. Tässä on selvää muutosta aiempaan. Myös ohikulkevat ihmiset, autot tai mopot saivat mennä ohi ilman haukkumisia. Tänään oli taas sellainen päivä, että luoksetulotkin pihalla olivat molemmilla koirilla todella kohdallaan.

Aamupäivällä käytiin kyläkoulun pihalla treenaamassa malttamista. Molemmat koirat olivat vuorollaan kiinni tolpassa. Tumppu malttaa olla tosi kiltisti, mutta Tiitun kanssa on vielä hiomista. Tumpun ollessa kiinni treenailtiin Tiitun kanssa ympyrän juoksemista näyttelykehää varten. Tekemistä siinä vielä on, mutta parempaan suuntaan mennään.

Illalla otin vähän kuvia, kun tytöt treenaa. Eihän meillä tottistreeneistä olekaan vielä yhtään kuvaa.

601066.jpg
Anne ja Tiitu

601072.jpg
Tumppu seuraa.

Kovin alussahan me näiden treenien kanssa olemme, kuitenkin pienin askelin mennään koko ajan eteenpäin. Jo nyt huomaa koirissa selvän eron. Jotenkin tuntuu, että Tumppu on paljon keskittyneempi tekemään. Kuten yllä olevasta kuvastakin näkee on se tosissaan mukana. Pienellä innostamisella, kehumisella, aktivoinnilla Tumppu lähtee mukaan ja tekee. Tiitu on ihan eri maata. Sen tekeminen on hyvää ja keskittynyttä tasan niin kauan, kuin sitä itseään tekeminen huvittaa. No tokihan Tiitu on vielä keskenkasvuinen. Liekö tekemistä mielyttämishalun kanssa, mutta kehuminen ja innostaminen ei todellakaan aiheuta Tiitussa sellaista tekemisen intoa, kuin Tumpussa. Kaiken kaikkiaan Tumppu on yllättänyt positiivisesti. Vaikea olisi ollut talvella uskoa, kuinka hienosti ja innokkaasti Tumppu treenailee tottista pihalla jo ennen kesää. Lisää kuvia molempien omassa galleriassa.