Anne ja Tumppu menivät tänään taas töihin ja me jäätiin Tiitun kanssa puuhastelemaan kotiin. Ensin ihmeteltiin aamulenkillä kovin, kun puhelinlaitoksen miehet vetivät uusia kaapeleita. Tiitu hämmästeli pylväässä kiipeilevää miestä ja puiden oksilla roikkuvaa kaapelia. Se olisi katsellut niitä, vaikka kuinka kauan.

Putsailimme eilisen sateen jäljiltä veneen ja eikun soutelemaan. Mökkinaapuritkin ovat saapuneet mökeilleen, joten kävimme rannapuolelta tervehtimässä. Tiitu käyttäytyi veneessä mallikkaasti. Sitä kiinnosti kovasti vedessä olevat lumpeet ja erityisesti airojen liike. Rannassa olevat naapurit saivat sen kiinnostuneena tuijottamaan tarkkaavaisena. Se malttoi jopa istuskella pitkiä aikoja.

653810.jpg

653814.jpg

Soutelureissun jälkeen oli neidissä virtaa, vaikka muille jakaa. Niinpä sitten touhuiltiin pihalla. Vähän tottisteltiin ja pelattiin. Pihalla jalkapallo on Tiitun mielestä yksi parhaita leluja. Mukava tehtävä on myös etsiä pallo edellisen leikin jäljiltä. Nytkin se löytyi melkoisen etsimisen jälkeen kiviaidan vierestä. Tiitu osaa kyllä olla tosi ylpeänä löytäessään pallon. Ilme on vähän sellainen, että iskä mihin sä joutuisit ilman mua... tätä palloa ei löydettäis ikinä.

653822.jpg

Leikkimisen jälkeen maalailin tai oikeammin tervasin taloamme. Tiitu touhuili koko ajan omiaan pihalla. Se pelasi pallon kanssa, haki keppejä ja piilotti luita. Meillä alkaa olla aika hyvät varastot koirien piilottamia luita vähän siellä täällä. Oma hämmästykseni oli suuri, kun kolmen tunnin touhuamisen jälkeen Tiitu yhtäkkiä malttoi makoilla pihalla. Sitä ei todellakaan tapahdu usein. Yleensä se on koko ajan menossa jonnekin. Nyt se kuitenki makoili ja pitkän tovin tarkkaili ympäristöään ihan paimenkoiran näköisenä. Tiellä saivat mennä ohi niin autot, traktorit, mopot kuin pyörätkin. Ihmeellistä!

653840.jpg

Mieleen palasi kuva jo edesmenneestä saksanpaimenkoirastamme Sippestä. Rakentaessamme taloa se oli mukana rakennuksella. Sippe ei todellakaan ottanut stressiä paimentamisesta, se makasi täysin taju poissa pihalla. Joskus oli vaikea erottaa missä se koira oikein on. Tiitulla on vielä matkaa yhtä rentoon olemiseen pihalla.

653858.jpg