Sairastelujen takia väliin jäänyt canicross-kisa korvattiin leppoisalla kaupunkireissulla Kokkolassa. Käveleskelin molempien koirien kanssa Kokkolan uudella siistityllä ranta-alueella. Ihan siinä lähellä on muuten tulevaisuudessa asuntomessut. Kyllä maalaiskoirille riittää ihmettelemistä kaupungin hajuissa. Ensimmäinen varttitunti on aina melkoista kohkaamista etenkin, kun molemmat koirat ovat mukana. Pari tuntia käveltyämme sujui kulkeminen jo rauhallisesti.

Kokkolan Vanhan satamanlahden alue on pessyt kasvojaan ja siellä kyllä kelpaa ulkoilla.

978948.jpg

978949.jpg

Piipahdettiin myös läheisellä koulutuskentällä vähän treenailemassa, kun kerran siitä ohi kuljettiin. Tiitu innostui ylättävänkin helposti ja intensiivisesti leikkiin kanssani. Se olisi jatkanut vielä ties kuinka kauan, mutta lopetettiin, kun oli mukavimmillan. Otettiin pari hyvin onnistunutta katsekontaktia perusasennosta ja yksi hyvä luoksetulo. Sitten juoksutin sitä ympyrää ja yksi seisominen näyttelyn tapaan, leikki palkaksi ja pois. Tumppu malttoi odottaa puuhun kytkettynä nätisti vuoroaan.

Tumpun kanssa otettiin namipalkalla muutamia luoksetuloja, jotka menivät tosi hienosti. Tumppua on vaikeampi saada innostumaan leikkiin, sillä se herkästi alkaa hepuloimaan omiin nimiinsä. Kytkettynä ollut Tiitu aloitti heti haukkumisen, kun Tumpun kanssa yritin leikkiä. Tiitu malttoi yllättävän hyvin odottaa sekä rannalla, kun kytkin sen, että koulutuskentälläkin niin kauan, kun ei tapahdu mitään erityistä. Leikki Tumpun kanssa on kuitenkin liian iso ärsyke, jotta se malttaisi odottaa haukkumatta.

Kaikkiaan mukava ja vaihteleva kaupunkipäivä meille maalaisille.