Ai, niin. Eipä oo tullut vielä kirjoitettuakaan, että Tiitun viralliset kuvaustulokset tulivat Kennelliitosta - lonkat B/A ja kyynärät 0/0. Selkähän kuvattiin myös kuonosta hännänpäähän ja terveeksi todettiin.

Juu, käytiin siis tai ei käyty vaan oikein oltiin Tiitun kanssa Vaasan kv näyttelyssä. Valkkarikehä oli jo heti aamusta kymmenen jälkeen. Koiriakin oli vain kahdeksan paikalla, joten nopeasti ois päästy kotimatkalle, ellei ois jääty odottelemaan ryhmäkilpailuja. Ne pääsivät alkamaan vasta lähempänä neljää. Hengailtiin reilut viis tuntia näyttelypaikalla ja yritettiin parhaamme mukaan tappaa aikaa. Pahimmoiksi iltapäivällä alkoi vielä sataa vettä, jee jee.

Täytyy kyllä rehellisesti tunnustaa, että Tiitu jaksoi minua paremmin. Se käyttäytyi kehässä ja muutenkin näyttelypaikalla hienosti. Aiemmin kuultuja lauluja ja ulvomisia ei nyt kuultu lainkaan. Vähänkö hienoa. Pitäessämme sadetta autossa Tiitu jopa rentoutui ja veteli sikeitä hetken. Mainiota kehitystä. Itse meinasin hermostua täysin, kun toimistosta kerrottiin ryhmäkehien esiarvostelun alkavan ihan pian. Se oli ainut syy miksi ylipäätään jäimme. Todellisuudessa tuo ihan pian oli kaksi tuntia! No eihän me siellä ryhmäkehässä meinattukaan pärjätä, tuomari tuskin vilkaisi meitä. Ehdottomasti kannatti odottaa yli viisi tuntia! No, toki kokemus jännästä tilanteesta oli plussaa sekä minulle, että Tiitulle. Kovalla pauhaava musiikki, koirien ja ihmisten ruuhka sun muuta, mitä ryhmäkehään mennessä jouduttiin kestämään.

Tuomari Rainer Vuorinen oli jämäkän oloinen komeasti harmaantunut herra. Kehui Tiitun liikkumista ja käytöstä sanallisesti myös minulle kehässä. Antoi myös arvokkaita ohjeita, kuten käski pitää taluttimen löysällä ja antaa koiran juosta vapaasti, kun se kerran niin kauniisti juoksee. Samoin pyysi juoksuttamaan Tiitua edestakaisin kehässä kahteen kertaan, koska takaisin tullessa Tiitu otti parit laukka-askeleet kehuessani sitä.

Tässäpä taas näyttelyn saldo. NUO ERI, NUK1, PN1, ROP, SERT, CACIB ja sanallinen arvostelu: "Kaunis narttu. Erinomainen runko. Kaunis pää + pigmentti. Erinomainen ylälinja. Hyvin puhdas ravi. Kaunis kokonaisuus." Jo kolmas ROP ja SERT siis peräkanaa. Tämä menee kyllä yli kaikkien odotusten. Siitä huolimatta kokemus oli sen verran tuskainen odotteluineen, että taitaa seuraava näyttely tulla ajankohtaiseksi vasta kesällä. Siis mun luonteenlaadulla ei vaan jaksa tuota typerää odottamista. Vois tehdä muutakin kuin pyöriä tyhjänpanttina koko sunnuntaipäivä.

1504646.jpg

Napattiin heti kotiin tultuamme neidistä kuva.