Jep. On lomailtu. Siis ihan vaan kotosalla ja tässä lähimaisemissa. Maisemiahan ei voi moittia, eikä ne välttämättä parane, vaikka kauaksikin lähtisi. Laitanpa vähän lomakuvia tähän. Kuvat on otettu Vattajan hiekkarannalla, joka ei ole yleinen uimaranta vaan armeijan ampuma-aluetta!

1704042.jpg

1704117.jpg

Koirat käyttäytyvät rannalla hienosti. Niiden kanssa voi uida ilman paimentamista. Leikkiminen käy mainiosti laatuun. Kuten kuvasta näkyy kiinnostaa tennispallo, eikä kiven päällä istuva lokki. Lentävätkin linnut saavat olla rauhassa. Hämmästyttävää!

1704043.jpg
Tumpulla on ongelma. Rikki mennyt tennispallo ei pysykään pinnalla, vaan miten sen saisikaan pohjasta...

1704045.jpg
... voiskos joku tulla vähän auttelemaan...

1704048.jpg
... ja kuinka ollakaan, näin autetaan ystävää hädässä...

1704050.jpg
... tässä on sun pallo, ole hyvä!

Yllä olevissa kuvissa oli mitä kaunein hellepäivä ja vedessä kelpasikin peuhata. Vesi on ylivoimaisen kiinnostava elementti ja koirat ovat täysin sinut sen kanssa. Hellepäivänä vietimme autiolla hiekkarannalla useita tunteja ja koirat touhusivat vedessä koko ajan. Muutama päivä aiemmin ei ollutkaan niin leppoisa kesäkeli, vaan vettä satoi kaatamalla ja meri myrskysi vaahtopäinä. Silloinkaan rannalla ei näkynyt muita :) Ilma ei koirien reimua vienyt, oikeastaan päinvastoin.

1704051.jpg
Suinpäin kohti aaltoja, tämäpä vasta lystiä!

Tänään käytiin Tiitun kanssa metsälenkillä. Lähdettiin ihan sen takia, että Tiitu saa hetken olla rento ja vapautunut ilman Tumpun mukanaan tuomaa kouhottamista. Lähden tästä sitten tämän kirjoitettuani vuorostaan Tumpun kanssa. Voi miten rauhallista ja leppoisaa onkaan olla maastossa vain toinen koirista maukana.

Tiitu sai kokeilla muutaman kerran leikkimielisesti hakua. Varsin mainiosti se sujuikin ja jopa joka kerta onnistui ilmaisemaan "maalimiehen" löytymisen haukkumalla. Tosin pyydettäessä tietenkin. Matkat olivat lyhyitä ja piilot vielä helppoja. Olisiko ollut 30 metriä kaukaisin parin kangasmetsässä oleven harjanteiden takana. Hämmästyttävän helpolta tuntuu tuon koiran opettaminen silloin, kun tekeminen on Tiitun mielestä mukavaa. Hakua me varmaan kokeillaan jatkossakin tuntui niin mukavalta.