Näyttelyhienostelut ovat olleet kaukana parin viime päivän tekemisistämme. Vettä on tullut eilen ja tänään lähes yhtäjaksoisesti. Onneksi on sentään ollut lämmin, joten asianmukaisesti pukeutuneena ja oikella asenteella on vedetty sateesta huolimatta kunnon lenkit.

Eilen juostiin vapaata metsälenkkiä molempien koirien kanssa pari tuntia kaatosateessa. Koirat nauttivat ja juoksivat itsensä väsyksiin. Vapaanaolo metsälenkillä sujui ihan ok. Tosin koirien keskinäinen hauskanpito on välillä niin mukavaa, että niiden hallinta ei muutamassa kohdassa ollut täydellistä. Niiden leikki kyllä paranee koko ajan. Enää se ei ole päätöntä jatkuvaa toisen takaa-ajoa vaan mukaan on tullut terveempiäkin piirteitä. Varsinkin Tumpun keinot leikkiin hakemisessa ja leikin "sääntöjen" tajuamisessa on parantuneet merkittävästi. Yhteisellä kepillä leikkiminen, toisen vaaniminen, kepin puolustaminen ja toiselta kepin nappaaminen olivat eilen mainiota seurattavaa.

Tänään sitten uhmattiin kaatosadetta toistamiseen. Rohkenin laittaa ensimmäistä kertaa molemmat koirat valjaisiin, lantiovyöhön kiinni ja itse fillarin selkään. Varsin kosteat olosuhteet tekivät vetotreenistä todella extreme-urheilua. Koirat vetivät hurjaa vauhtia ja käskytyskin sujui kohtalaisesti. Metsäautotielle kertyneet suuret vesilammikot ylitettiin täysillä. Koirat oikein nauttivat, kun saivat kerrankin luvan kanssa rynnätä yli lätäkköjen.

Taas tuli kerran esille Tumpun luopuminen. Olin suunnitellut vedättäväni vähän pidempäänkin, mutta vajaa 1,5km jälkeen alkoi Tiitun vauhti olla Tumpulle liikaa. Otin homman seis ja kehuin koiria ylitsevuotavasti. Pienen palauttelun jälkee kokeiltiin toinen veto. Se oli lähes kopio ensimmäisestä, joten lopetin senkin suunniteltua aiemmin. Tiitu veti molemmilla kerroilla todella upeasti ja ohjaili kääntymisillään menoa. Se on selvästi tässä hommassa johtajakoira :) Kaikkiaan kuitenkin todella onnistunut ja mukava harjoitus.

Loppujäähdyttelyn teimme hihnakävelynä pitkin metsiä. Tumpulla riitti kyllä virtaa edelleen. Jostain syystä se vain luopuu vetämisestä tietyn ajan kuluttua ja hengailee naru löysällä mukana. Kaatosateessa tuli mieleen, etteivät nämä koirat kyllä sokerista ole. Mitä kurjemmat olosuhteet säiden puolesta, sen hauskempaa niillä tuntuu olevan. Tämän päivän treenin jälkeen osaa myös arvostaa todella helppohoitoista lyhyttä turkkia. Pihalla vesiletkulla vähän vettä päälle ja pyhkeellä kuivaksi. Koira on taas puhdas kaikesta kurasta, hiekasta, sammalista ja siemenistä.