Kävimme sitten Vaasassa Tiitun kanssa näytelmissä. Tuumailin pitkän aikaa lähteäkkö ollenkaan, koskapa neitokainen aloitti juoksunsa. Kun se ei hirveästi vielä tiputellut, päätettiin sitten lähteä. Eipä näitä näyttelyitä niin usein kohtuullisen ajomatkan päässä ole.

Vietettiin Vaasassa oikein mukava ja aurinkoinen näyttelypäivä. Juoksuistaan huolimatta (tai ehkäpä juuri sen takia) Tiitu oli tosi rauhallinen ja malttavainen. Toki me vietimme paljon aikaa ulkona ja muista sivussa. Keväinen lämmin päivä ja Vaasan mainio näyttelypaikka antoi siihen oivallisen tilaisuuden. Vuoromme odottelu sujui kehän laidallakin ihan mallikkaasti.

Rodusta ja Tiitusta kiinnostuneita oli taas paljon. Muiden kehässä esiintymistä en juurikaan ehtinyt seurata, kun uteliaita valkkarista kyselijöitä riitti jonoksi asti :) No, mukavahan se on ihmisten kanssa jutella. Tiitu ylisosiaalisena ei taida vaan antaa ihan totuudenmukaista kuvaa rodusta. Kaikille pitää yrittää muistuttaa, etteivät kaikki valkoiset todellakaan ole näin avoimia.

Kehä oli alustaltaan perin liukas. Sen mitä ehdin huomata, moni koira liukasteli ja rento liikkuminen oli hakusassa. Niin oli vähän meilläkin. Tiitu liukasteli etutassujensa kanssa kaarteissa. Yllättävää oli myös se, että kehuessani sitä se innostui niin valtavasti, että intoutui hyppimään ja laukkaamaan. No pääasia, että hauskaa oli. Tuomarin kanssa ei ollut edelleenkään mitään ongelmia. Vähän Tiitu kiemurteli tuomarin kosketellessa sen takapäätä ja häntää. Liekö juoksut vaikuttanut siihen. Arvostelun ajan Tiitu seisoi ihan mallikkaasti paikallaan hihna löysällä.

Näyttelyn anti oli ERI ja PN4. Arvostelun yritän kääntää tulossivulle. Mielenkiintoinen lause siinä oli huomatus löysistä kyynärpäistä. Olisi ollut kiva jututtaa tuomaria, että mitä hän sillä tarkoitti, mutta oma ruotsinkielentaitoni ei ihan siihen riitä. Vaikuttiko arvioon lattianliukkaus vai oikeasti liikkeen epäpuhtaus, sitä on itse vaikea arvioida. Kaikkiaan siis kuitenkin todella mukava ja leppoisa päivä. Vaarallista ajatella, että alkaisin tykätä näyttelyissä olemisesta. Pitäisikö huolestua ;)

1240986633_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leppoisissa tunnelmissa näyttelypaikalla. Kuten kuvasta näkyy alan itsekin jo osata varustautua näyttelyissä odotteluun. Reppujakkara on varsin kätevä :)