Tiituhan on ollut aina erinomaisen hyvä syömään. Tumppukin on parantanut olennaisesti siitä, mitä se oli tullessaan meille. Nyt iltaruokailu on yksi päivän ehdoton kohokohta. Kellon tullessa kahdeksan alkaa hienovarainen huomauttelu, että ois ruoka-aika. Hyvähän se on, että ruoka maistuu. Ja erityisesti Tiitulle se kyllä on maistunut. Se ei ole jättänyt murustakaan syömättä koko elämänsä aikana.

Innostuttiin sitten vähän harrastelemaan jälkeä. Keksin, että Tiitu saakin syödä illalla ihan ulkona. Jestas sen ilmeitä, kun ensimmäisenä iltana sen ruokakuppia alettiin kiikuttaa ulos. Jos jotain sen olemuksesta voisi päätellä, kieli se ehkä tähän suuntaan... "että tämäkin nyt sitten piti nähdä... päästään vialla koko sakki".

No kuitenkin. Ideahan on ollut seuraava. On kävelty pihan laidalta pellolle ja lähimaastoon jälki (80-150m) ja ruokakuppi jäljen päähän vähän piiloon ja kansi päälle. Tiitulle valjaat, jälkinaru ja etsimään. Pari ensimmäistä suoritusta olivatkin todella hyviä. Eilinen oli sitten vähän huonompi. Tiitu osasi jo odottaa mitä tuleman pitää. Kun se normaalisti odottaa keittiössä ruuan laittamista, oli se nyt jo ulko-ovella odottelemassa, että jokos lähdetään. Eilen sen työskentely ei ollut niin tarkkaa vaan hosuvaa, vaikkakin ihan kohlaisesti jäljellä pysyikin. Muutaman 90 asteen kulman se oikaisi, kun se yleensä on tahtonut vetää kiireessä kulmat yli.

Eilen tein alun siten, että kävelin jäljen mökkinaapurin tien poikki ja Tiitu joutui etsimään tien yli menevän jäljen ylös kulkiessamme tietä pitkin. Se löysi sen vaivatta ja täysin epäröimättä lähti oikeaan suuntaan. Intoa on vain niin kovasti. En tiedä millä keinoin sen työskentelyä voisi rauhoittaa. Kevään kaksi ensimmäistä jälkeä olivat selvästi parempia, mutta viimeisessä tuli tuota hosumista.

Huomenna mennään sitten Tiitun kanssa Ulvilaan canicross-kisoihin. Ilmoitin meidät sinne, vaikka itselläni on jalkavaivoja ja Tiitulla vielä juoksu loppumaisillaan. Mahdollisuuksia kisoihin on kuitenkin niin vähän, että melkein on mentävä. Seuraavan kerta onkin sitten vasta syyskaudella.