Koirat voivat hyvin. Ihmiset oireilevat.

Mistään, siis ei yhtään mistään voi nähdä, että Tiitu sai muutama päivä sitten kohtauksen. Koirien elämä jatkuu ihan niinkuin ei mitään poikkeavaa olisi koskaan tapahtunut. Voi kunpa meillä ihmisillä olisi kyky elää yhtälailla halutessamme vain tätä hetkeä. Vaan kun ei ole.

Tiitun olemusta tulee seurattua tuon tuosta. Äänet joita se pitää ja on pitänyt koko elämänsä ajan ovat saaneet uuden merkityksen. Hyvin usein tulee kiiruhdettua katsomaan mitä se tekee, tai jos on yllättävän hiljaista miksi on niin. Tämä on sitä muutosta. Sopeudumme uuteen tilanteeseen, joka vie aikansa. Tiedän, ettei seuraavaa kohtausta voi ennakoida tai välttää. Se tulee, jos on tullakseen. Silti ihmismieli hakee merkkejä Tiitun käytöksen muutoksesta. Toivoo parasta, mutta pelkää pahinta. Surullista, henkisesti raskasta. Vasta nyt osaan ymmärtää niitä, jotka tämän kanssa joutuvat elämään. Ei tätä voi kuvitella kukaan sellainen, joka ei ole itse kokenut.

Olemme pitäneet kaikki arkirutiinit ihan ennallaan. Olemme olleet töissä ja koirat ovat olleet kotona kuten ennekin. Lenkkeilty ja harrastettu on ihan samalla tavalla kuin tähäkin asti. On helpottavaa huomata, että niihin voi muutoksen edessä turvautua. Elämä jatkuu ja arki on ennallaan.

Emme päässeet enää Tiitun kanssa tällä viikolla tutulle ja turvalliselle eläinlääkärillemme. Saimme ajan vasta ensi tiistaille, jolloin tehdään kaikki ne tutkimukset, mitä täällä on mahdollista tehdä. Näin vakavassa asiassa herättää luottamusta ja tiettyä turvallisuuden tunnetta tukeutua eläinlääkäriin, johon on luottamuksellinen suhde jo yli 20 vuotta. Harva eläinlääkäri antaa oman kännykkänumeronsa, joka on auki 24h vuorokaudessa ja vastaa lähettämääsi teksitiviestiin oli aamu tai ilta, arki tai pyhä. Vaikka monenlaista painetta on Tiitun tutkimiselle luotamme kyllä varsin pitkään siihen, mitä tiistain tutkimuksissa selviää ja mitä eläinlääkärimme meille ehdottaa.

Minua surettaa rodun parissa virinnyt keskustelu Tiitun saaman kohtauksen tiimoilta. Elina kirjoitti Ringon blogissa kaiken olennaisen, joten en kirjoita niitä enää uudelleen. Lukekaa itse tästä >>.

Ilokseen ja surukseen huomaa, että hädän hetkellä paljastuu todelliset ystävät. Kiitos kaikille teille, jotka olette soittaneet ja myötäeläneet kanssamme tätä. Tiedätte kyllä kaikki ketä tarkoitamme.