Kävimme eilen Tiitun kanssa siis Riihimäellä canicrossin SM-kisoissa. Sijoituimme senioreiden hyvätasoisessa kisassa neljänneksi. Mitalikaan ei jäänyt kauaksi. Lisää itse kisasta kirjoittelen treeniblogiimme. Kaikkiaan olen todella tyytyväinen.

Matka meni kaikin puolin hyvin. Kaiken tämän epileptisen kohtauksen nostaman keskustelun sijaan oli erittäin puhdistava ja vapauttava kokemus olla mukana iloisten koiraihmisten parissa. En ole kovin paljoa ollut mukana muissa koiraharrastuksissa, joten vertailupohjaa ei ole paljon. Siltikin rohkenen kehua canicross-kisojen tunnelmaa poikkeuksellisen rennoksi. Hauskaksi fiiliksen tekee sekin, että mukana on kaikenmoisia karvakuonoja väriin, kokoon, karvapituuteen tai korvien asentoon katsomatta. Vaikka omassa suorituksessa olisikin selittelyn sijaa, tunnustetaan toisen paremmuus, niin ihmisen kuin koirankin reilusti. Tulokset puhuvat puolestaan ja kello on yhtä armoton jokaiselle, riippumatta siitä kilpaileeko muita vai ensisijaisesti vain itseään vastaan.

Senioriosaston kokoontuessa kisan jälkeen pukuhuoneessa juttu luisti ja kisan kokemuksia kerrattiin vilkkaasti. Iän tuomat vaivat käytiin asianmukaisesti läpi ja omien koirien suorituksia arvioitiin avoimesti. Paljon ehdittiin myös puhua koirien treenaamiseen ja ominaisuuksiin liittyvistä asiosta. Tuollaisessa porukassa ja ilmapiirissä viihtyisi pitempäänkin. Kaikkien kommenteista välittyi homman sisin tarkoitus olla mukana yhdessä koiransa kanssa. Hyvin harvoin tuollaista spontaanisti syntyvää yhteenkuuluvuuden tunnetta nyky-yhteiskunnassa tapaa.

Sen verran itse suorituksesta on pakko tässäkin mainita, että Tiitu teki sydämellään ja rehellisesti kaiken sen mitä tehtävissä oli. Se veti upeasti ja ohitti muut koirakot, joita ehdimme matkan aikana ohittaa jopa kolme (!) kerrassaan mainioisti. Muutenkin koko matkan ajan se oli rento ja vapautunut ihan kuin aistien, että tässä on kyseessä nyt vähän isommat asiat :)

Tiitun sisko Halla oli Heidin kanssa myös mukana. Hekin sijoittuivat sarjassaan neljänneksi. Heidi ei ollut ihan tyytyväinen heidän suoritukseensa, vaikka sijoituksellinen tavoite toteutuikin. Naiset kiersivät raskaan radan kahdesti meidän seniorien päästessä vain yhdellä kierroksella. Hyvää vauhtia Heidi ja Halla näyttävät kellon mukaan pitäneen, vaikka Heidin mukaan toinen kierros olikin mennyt vähän "kävelyksi".

Linkki kisan tuloksiin >>

Juuri lähdetty matkaan >>

Lisää Maria Järvisen kuvia kisoista >>