Torstaina Tiitulle alkanut ripuli ei meinaa asettua. Se on nyt ripuloinut vaihtelevasti neljä yötä. Perin outoa, että päivät menee ihan ok, mutta puolen yön jälkeen se alkaa ripuloida. Kun se vielä on tehnyt väliin pari ihan kiinteää kakkaa, on arveltu pahimman olevan jo ohi, vaan mitä vielä.

Viime yö säikäytti enemmän, kun Tiitu puoli kolmen aikoihin kakkareissulla oksensi punaista nestettä. Mitäpä muuta se voi olla kuin verensekaista mahanestettä. Kuumetta sillä ei ollut, eikä se aristanut vatsaansa. Vähän apaattisen ja väsyneenloinen se oli, vaan niinpä sitä on itsekin usean yön valvomisen jälkeen. Ja osansa tietenkin Tiitulla tekee vielä tuo Barbivet.

Yleensä Tiitun ripulit ovat menneet päivässä ohi. Itse asiassa sen vatsa on toiminut hämmästyttävän hyvin ja syönythän se on ruokansa aina ja kaikki. Nyt tuntui, että jostain muusta tässä on kyse, vaan ota sitten selvää mistä. Koira on ollut koko ajan reipas ja pirteä päivän ajat, mutta öisin sitten sairastanut.

Aamulla sain eläinlääkärimme kiinni ja päätettiin kokeilla ensi alkuun kevyemmällä lääkityksellä ennen antibiotteja, koskapa koira on kuitenkin ollut virkeä, sekä syönyt ja juonut hyvin. Saatiin ohjeet hakea apteekista Ranixal tabletteja ja vasta hiljattain markkinoille tullutta  Promax pastaa.

Annoin Tiitulle lääkkeet ja jäin tekemään töitä kotiin. Tiitu nukkuu nyt rauhallisesti. Toivotaan, että tämä tästä. Tuntuu tosiaan, ettei nyt pääse normirutiineihin millään. Kaiken sen lisäksi, mitä näkee ja tietää, keksii mielessään jo uusia huolenaiheita, kuten vaikkapa miten moinen vaikuttaa epilepsia-lääkityksen tehoon. Kuinka huoletonta ja helppoa näiden koirien kanssa lopulta menneet vuodet ovatkaan olleet. Samalla tulee todeksi se, mikä koirien kanssa on lopunperin olennaista. Terveys, terveys ja terveys. Vaihtaisin koska tahansa Tiitun kaikki muotovalioarvot, sertit, ropit, ruusukkeet ja pokaalit siihen, että se saisi viettää tervettä ja iloista koiranelämää. Tietenkään nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita, mutta kuinka paljon tai kuinka vähän esillä ovat ne asiat, jotka oikesti ovat tärkeitä.