Joo. Ei täällä enää missään ripulissa olla. Vatsat toimii taas ja virkeinä on oltu jo useampi päivä. Jouduttiin kuitenkin hakemaan ihan reseptilääkekuuri molemmille koirille, ennekuin asettui. Sitkeän tuntuinen pöpö oli, vaikka lääkärin mielestä mitään ei pitäsi ollakaan liikkellä. No, joka tapauksessa voitettu kanta.

Kun tässä on vähitellen alkanut selvitä tuosta joulun ajan järkytyksestä Tiitun kohtauksen tiimoilta, on ajatukset suuntautuneet jo tulevaan. Tiitun pitäisi nyt käydä verikokeessa. Saataisiin lääkkeen pitoisuusarvot selville. Puoli vuottahan tässä nyt mennään näillä annoksilla, jos uusia kohtauksia ei tule. Sitten on aika miettia mitä seuraavaksi.

Tulevaa pohtii jo muullakin tapaa. Tiitu on ollut reipas ja se liikkuu edelleen innokkaasti. Tokihan me ei ole vielä mitään todella rasittavia lenkkejä tehtykään, mutta vapaana juokseminen näyttää jo ihan siltä, että ihan hyvin voitais jo vähän vedättääkin. Mietiskelin tässä, että niin se nyt kuitenkin taitaa meidän kisaura olla ollut ja mennyt. Kennelliiton antidoping säännöt kieltävät yksiselitteisesti kaiken lääkityksen. Kysyin myös asiaa myös VUL:sta, mutta en ole vielä saanut vastausta. Sitä odotellessa.

Kaiketi doping on vakavasti otettava uhka koiraharrastuksessa. Vaan kuinka vakavasti. Oikeastaan jäin pohtimaan ylipäätään koiraharrastuksen vakavamielisyyttä. Perin vakavasta ja ryppyotsaisesta harrastamisesta täytynee olla kysymys, jos pitkäaikaissairaan koiran osallistuminen kielletään kaikkeen mahdolliseen toimintaan dopingsäännöillä. Jos ihmisten kohdalla toimittaisiin vastaavalla tavalla, asialla olisivat ties mitkä ihmisoikeustahot. Kyse olisi eriarvoisuudesta, epätasa-arvosta, rasisimista tai lie mistä muusta. Kuka ryhtyisi ajamaan tässä asiassa eläinten oikeutta olla mukana ja harrastaa, vaikka joutuisikin päivittäin kunnossa pysyäkseen olemaan lääkityksellä. Jos dopingsäännökset lähtevät eläinsuojelulaista, sotivat ne mielestäni kyllä monellakin tapaa tätä lakia tai ainakin sen henkeä vastaan. Harrastamisen oikeus on vain terveillä valioyksilöillä. Me hieman huonommilla eväillä matkassaolevat voimme sitten hiipiä takavasemmalle. Meistä ei ole kiinnostunut kukaan.

Juu, ohi on....