Onpa ihmeen vapauttavaa olla ruumillisen työn ja liikunnan uuvuttamana väsynyt. Aamupäivän puuhommien jälkeen oltiin vielä koirien kanssa koko iltapäivä ulkoilemassa. Käveltiin Jokiniityn peltoaukealla Kälviänjoen vartta, peltoja halkovia hiekkateitä ja leikittiin ohuen lumipeitteen saaneilla pelloilla. Puhutin peltoja viljelevää naapuria ja ystävällisesti hän lupasi, että saamme käyttää peltoja liikkumiseemme ja jälkitreeneihin. Kerrassaan mukavaa.

Valokuvailin aurinkoisessa säässä koirien touhuamista. Kylläpä ne ottivatkin jälleen ilon irti. Pakostakin kävi mielessä, miten vähään ne lopulta ovat tyytyväisiä. Omaehtoisesti ne hakevat tienposkesta kepit, joita sitten vaihdellen ja toisiaan takaa-ajaen ne kuluttavat pitkät tovit. Välillä huilaavat, kun kieli venyy suusta haittaamaan juoksemista. Hetken rauhoittumisen jälkeen on taas sama juokseminen käynnissä. 

Kun sitten kotiin päästyäni katselin iltapäivän kuvia, havahduin pitkäksi aikaa katselemaan Tumpusta ottamani kuvaa. Tumppu on hienossa karvassa ja on saanut massaa ympärilleen jotenkin huomaamatta. Todellisen muutoksen huomaa vasta, kun vertaa rinnakkain tänään otettua ja vanhempia kuvia Tumpusta. Kaivoin kuva-arkistosta talvella 2007 otetun kuvan ja liitin sen sekä tämänpäiväisen kuvan alekkain. Tuossa vanhemmassa kuvassa Tumppu on ollut meillä neljä kuukautta.

Tottahan koirien ulkonäkökin on makuasia. Itselleni tuon alemman kuvan katsominen aiheuttaa mielihyvän väristyksiä. Tietenkin myös kuvat hieman valehtelevat. Joka tapauksessa Tumpusta on kehittynyt selvästi vahvempi ja se on saanut massaa luiden ympärille. Suurin muutos on rinnan muodossa ja selkärangassa. Ylemmässä kuvassa Tumpulla oli "harjakatto-selkä", joskaan se ei kuvassa hyvin näy. Selkäranka tuntui ja myös näkyi harjakattomaisena selkälihasten yli. Nyt koko koiran runko on pyöreämpi ja täyteläisempi. Minun silmääni oikeastaan kokonaisuudessaan Tumpun olemus näyttää alakuvassa paljon terveemmältä. Kuvien ottohetkien välillä on noin kolmen kilon painonnousu. Tumppu painaa tällä hetkellä 26,5kg. Hetken ajatusleikki vie mennessään ja kuvittelen mielessäni miltä Tumppu näyttäisi, jos se olisi yhtä valkoinen kuin Tiitu. Toisaalta samaan hengenvetoon on sanottava, etten ole yhtään pahoillani vaikkei ole. Parempi näin :)

Tässäpä vielä linkki SM-viestin kuvagalleriaan ja viestin lähtökuviin. Me ollaan Impan kanssa numerolla 61. Hienostihan se Imppa starttaa :)