Saatiin eilen sähköpostilla vihje, että petsie.fi lemmikkiyhteisössä oli joku ilmoittanut Tiitun omaksi koirakseen julkaisemalla netistä löytämänsä kuvan. Koiran nimi, syntymäaika ja rotukin oli muutettu, mutta useampikin oli kuvasta tunnistanut Tiitun. Nyt kyseinen profiili on poistettu, eikä me edes itse ehditty sitä nähdä. Kiitos kuitenkin vihjeestä :)

Edit: tässä linkki petsie-keskustelufoorumiin

Sama minkä tiedon julkaiseminen netissä sisältää kyseisen riskin. Oli kyse kirjoituksesta tai kuvasta  julkaistessasi sen netissä tulee siitä julkista ja avointa riistaa. Tämä on pelin henki. Olemme varsin avoimesti laittaneet kaikenlaista tämän blogin kautta julkiseksi ja siten asetuttu tietoisesti alttiiksi netin haittapuolille. Yhtälailla avoimuus tuli esille myös sitä kautta, että Tiitun sairaudesta ja Tumpun puremistapauksista kirjoitimme kuten asiat ovat. Edelleenkään ei kaduta yhtään. Kaikki se mitä on kerrottu ja julkaistu kestää päivän valon ja kriittisenkin tarkastelun. Se kestää myös sen, että joku tulee hetken onnelliseksi omistaessaan Tiitun mielikuvitusmaailmassaan.

Asia muuttuu kuitenkin täysin, jos tai kun joku käyttää julkiseksi laitettua tietoa hyötymistarkoituksessa tai röykeästi omien tarkoitusperiensä ajamiseksi. Olipa sitten kyseessä kuva tai teksti. Olemme törmänneet pienessä mittakaavassa myös tähän. Hienoa on kuitenkin, että rehellisesti voin sanoa törmänneeni paljon useammin myönteisiin ilmiöihin. Blogimme kautta olemme saanee valtavasti palutetta ja yhteydenottoja, jotka ovat olleet vilpittömiä, rehellisiä ja lämmittäneet mieltä. Erityisesti meitä on lähestytty Tumpun käytösongelmien ja Tiitun epilepsian tiimoilta.

Ylivoimaisesti eniten blogissa luetaan kuitenkin koirien lihashuoltoon liittyviä sivuja. Koko blogin ajan suosituimmat hakusanat, joilla blogiimme tullaan, liittyvät koiran hierontaan, lihashuoltoon ja vammoihin. Tosi hienoa, jos ihmiset ovat löytäneet apua ongelmiinsa tai vaikkapa vain ajattelun aihetta. Viimeksi meiltä pyydetiin lupaa julkaista lihashuolto-sivuilla olevaa materiaalia erään rodun jäsenlehdessä. Odotellaan lehteä ensin ja kerrotaan siitä sitten enemmän.

Nettimaailmasta hetkiseksi reaalimaailmaan. Meillä on edelleen ollut vähän murhetta terveystilanteen kanssa. Tiitu on ehkä noin kuukauden aikana on muutamia kertoja jättänyt makuultanoustuaan jälkeensä märän kohdan. Ensin ei osattu varmuudella yhdistää kumpi koirista on kysessä. Asia varmentui kuitenkin viime viikolla, kun lenkiltä tultuamme Tiitu hakeutui nukkumaan työhuoneen sohvalle. Noustuaan siitä oli sohvalla selvä märkä läikkä. Illan aikana selvisi, että se liruttelee nukkuessaan pissaa alleen. Otettiin pissanäyte, jolla poissuljettiin tulehdukset. Näyttäisi siltä, että kysessä olisi virtsankarkailuongelma.

Ongelmahan on tutkimuksen mukaan yleisempi leikatuilla nartuilla. Tai toisin sanottuna leikkaus saattaa altistaa vaivalle. Virtsarakon sulkijalihaksen toiminta tuntemattomasta syystä muuttuu kohdun poistamisen jälkeen, ja rakon ollessa täynnä koira päästää alleen. Tämä tapahtuu yleensä nukkuessa. Tässä linkki tutkimukseen. Kannattaa ehdottomasti tutustua.

Eläinlääkärimme suositteli Propalin lääkityksen aloittamista. Emme ole kuitenkaan vielä aloittaneet lääkitystä, vaan yritetty hieman muuttaa rutiineja. Talven tultua Tiitu syö todella paljon lunta. Näin ollen se myös pissailee enemmän kuin sulanmaan aikaan. Panin sellaisen yhteyden merkille, että Tiitu usein pissaa vain heti mentyämme ulos. Kun se sitten nukahtaa ulkoilun jälkeen, on se tiputellut pissaa. Nyt onkin yritetty tehdä niin, että se on saatu pissaamaan ennen sisälle tuloamme. Samoin illalla on iltapissalenkin aikaa myöhäistetty, jolloin yö jää lyhyemmäksi. Näillä toimenpiteillä on menty vajaa viikko ilman ongelmaa. Mielenkiintoista olisi tietää onko epilepsialla tai barbivet-lääkkeellä jotain vaikutusta. Siitä ei kukaan ole osannut sanoa mitään. Virtsankarkailu on kuitenkin yhdistetty hormonaalisiin ja hermostollisiin muutoksiin, jotka tulevat esille myös epilepsiasta puhuttaessa.