Kovin usein ei pääse kehumaan sillä, että saisi eläinten kohdalla byrokratiassa jotain aikaan. Nyt kuitenkin kävi niin. Enemmän kuin itseäni on tässä yhteydessä kiittäminen Kokkolan kaupungin toimintaa. Edellisessä kirjoituksessani esille tuomani epäkohta on nyt ainakin teoriassa korjattu. Hyvä niin ja kiitoksia !

Rohkaisevana esimerkkinä aisioihin vaikuttamisesta kerrottakoon lyhyesti, mitä ongelman korjaamiseksi tein.

1. Soitin Kokkolan kaupungin terveysvalvonnan johtajalle (Andreas Smeds) ja hieman kulmikkain sanamuodoin toin esille, että teidän systeeminne on päin p...tä. Jos koirani olisi sunnuntai-iltana tarvinnut apua todelliseen hätään, olisi se todennäköisesti kuollut. Kysyin miten sitten asiat olisivat, ottaisiko hän johtajana vastuun. Pyysin pikaisesti hoitamaan asian kuntoon, ennenkuin jonkun koira ehtii menehtyä. Keskustelimme hetken hyvässä hengessä ja hän lupasi ottaa asian hoitaakseen. Kiitin jo etukäteen.

2. Varmuuden vuoksi soitin sitten Kokkola-lehteen. Kerroin tarinani ja pyysin lehteä tiedustelemaan mikä on se puhelinnumero, josta vanhojen liitoskuntien asukkaat apunsa päivystystilanteissa saavat. Annoin myös luvan tehdä tarvittaessa juttua aiheesta. Tuttu toimittaja lupasi selvittää asiaa, sillä onhan lehdelläkin vastuu siitä mitä se sivuillaan julkaisee. Kiitos ja kumarrus!

3. Jotta asia ei jäisi pelkästään virkamiesten lupausten varaan, pengoin ao.lautakunnan pj:n puhelinnumeron ja kerroin vielä hänellä saman tarinan. Toin huoleni esille, siitä miten kuntaliitoksen yhteydessä pyhästi vannottiin, että liitoskuntienkin asiat hoidetaan. Nyt ei ihan siltä näytä. Pakko myöntää sen verran matkan varrella kertyneen kokemusta kunnallisten asioiden hoitamisesta, että soitin tarkoituksella sellaiselle luottamusmiehelle joka asuu Kälviällä. Vihjasin hienovaraisesti, että mahtaako siellä ison kaupungin kuvioissa sivukylien asiat enää kiinnostaakaan. Pj lupasi heti samana päivänä hoitaa asian kuntoon. Kaitsu kiittää ja hymyilee sisäänpäin.

Uudet eläinlääkäreiden päivystysnumerot päivitettiin kaupungin nettisivuille jo seuraavana aamuna. Uudessa Kokkola-lehdessä oli tuo yllä oleva info. Koiraihmiset ja muutkin lukijat ottakaa siis asiaksi ja vaikuttakaa. Ilman toimeen tarttumista ei varmaankaan tapahdu mitään. Erityisesti, kun on kyse eläimistä ja niiden hyvinvoinnista.