Lisäsimme tuonne oikealle Sivut-otsikon alle vähän tietoa koirien lihashuollosta ja siihen liittyvistä jutuista. Lyhyesti ja kattavasti on niin kovin vaikea kirjoittaa ja aina ei voi olla varma, että kirjoittamasi varmasti ymmärretään kuten olet ajatellut. Kirjoittelimme alkuun hyvin yleisesti ja sitten jatkossa vähän tarkemmin ja seikkaperäisemmin. Ajatuksena jakaa sitä tietoa ja kokemusta, mitä meille on kertynyt myös muille.

Julkisuudessa saatetaan naureskella varsinkin amerikkalaisten ylilyönneille lemmikkiensä hoidoissa. Koirien (myös muidenkin eläinten) hieronta ja jumppaaminen on kuitenkin ihan vakavasti otettava juttu niin hoitomuotona, kuin ennalta ehkäisevänäkin toimintana. Meillä kissatkin saavat hierontaa tuon tuosta ja ne nauttivat siitä todella.

Uutta oli tänään myös Tiitun kaksi ensimmäistä maahan menoa "käskystä". Nuo suoritukset olivatkin ainoat kaksi jotka tänään tehtiin, siis sataprosenttinen suoritus, toki pitkällisen harkinnan jälkeen. Oikeastaan olemme opetelleet vain luokse tuloa, joka sujuukin nakin voimalla tosi mallikkaasti. Istu-sana alkaa myös olla jotakuinkin hallussa. Hyi ja ei ovat osin vielä hakusalla, mutta hyvällä alulla.

Meille oli pieni pettymys Kokkolan koirakentän penturyhmä. Viime viikolla kävimme siellä ensi kertaa ja melkoista hulinaa siellä oli. Ryhmässä oli kerralla mukana 25 koiraa. Ikä ja koko jakaumakin oli melkoinen, kun vierekkäin olivat 7vko ikäinen perhoskoira ja 1,5 vuotias berninpaimenkoira. Tiitu olikin vain hengailemassa ja hakemassa kokemusta. Jos meno jatkuu samanlaisena harkitsemme kyllä muita koulutuskenttiä esim. Kannuksen Kennellinjan pitämää.