Tuntuipa todella talvelta pakkasta -6 astetta, lunta pyrytti vaakatasossa ja sokerina pohjalla pohjoistuulta 20 m/s. Suomeksi sanottuna hyytävän kylmä lumimyrsky. Kaikesta tuosta huolimatta tai oikeastaan juuri siksi kävimme koirien kanssa järvellä u-l-k-o-i-l-e-m-a-s-s-a. Tuuli oli kasannut tuiskuavaa lunta mukavasti järvelle ja koirat pääsivät pehmeässä hangessa peuhaamaan. Tietenkin ennen lähtöä rasvattiin tassut. Tässä tyylinäytteet tassujen hoitamisesta by Tiitu&Tumppu.

363458.jpg

363455.jpg

Lunta tuiskusi järvellä niin, ettei paikoin nähnyt juurikaan eteensä. Kasvoja ei voinut pitää kohti tuulta, vaan selkä oli käännettävä. Koirat eivät piitanneet myräkästä, vaan päinvastoin. Ne leikkivät, juoksivat, painivat pehmeässä lumessa kuin kotonaan. Nämä koirat eivät todellakaan ole sokerista. Tuuli lennätti lumen seassa kaarnaa, oksia ja risuja. Niitä oli mukava jahdata ja kun toinen sai yhden kiinni alkoi mieletön takaa-ajo. Nujuaminen pysyi hyvin hallinnassa, eikä mitään ylilyöntejä tapahtunut. Oli upeaa seurata liikkumisen riemua ja iloa. Jospa tämä kuva kertoo jotain säästä.

363473.jpg

Ennen sisälle menoa tehtiin tietenkin lyhyt jäähdyttelylenkki ja sisällä hytkyteltiin vähän lihaksia. Illalla on sitten vuorossa parempi lihashuolto venyttelyineen, sen verran maitohappoa jäi takuulla molempien neitien lihaksistoon. Uni maistui makoisalle tuollaisen lenkin jälkeen. Koirien päälle nakkasimme peiton lämmittämään väsyneitä lihaksia. Kylläpä sitä kelpasikin nukkua. Lisää myrskykuvia löytyy tuolta kuvagalleriasta.