Oli hetken jo lunta ja pakkastakin muutama aste, vaan eipä enää. Nyt eletään pimeintä ja kuraisinta aikaa. Jostain kummasta tien pitäjä on onnistunut taikomaan kylätiellemme sellaista maa-ainesta, joka on pakkasten jälkeen sulaessaan yhtä rapaa ja liejua. Valehtelematta on paikoin ollut tekemistä, ettei lenkkitossuilla uppoa liejuun. Ihanaa aikaa koirien kannalta. Itse asiassa voikin olla, sillä viime päivät on ulkoiltu muualla kuin tuota jo tutuksi käynyttä kylätietä, varmaankin vaihtelua.

Vähäjärvikin jo ehti tehdä ohuen jääpeitteen, joka tosin on jo sulanut. Kuunneltiin koirien kanssa rannassa, kun tuuli painoi viimeisiä ohuita jääriitteitä kasaan rantaan. Mukava ritisevä ääni herätti ihmetystä koirissa. Hihnalenkkien sijaan onkin leikitty useasti pellolla ja rannassa. Yhdessä leikkimisessä on samalla harjoiteltu kontaktin ottamista ja muuta malttamiseen liittyvää. Merkittävää kehitystä onkin tapahtunut.

Tiitu pysyy jo melko hyvin paikallamakuussa, vaikka Tumpun kanssa leikkii samanaikaisesti. Paikallamakuun aikaa on voinut pidentää ja häiriötä lisätä. Eihän nämä meidän liikkeet mitään "koulutusliikkeitä" ole, mutta hämmästyttävän hyvin Tiitu malttaa. Tein tässä niin, että komensin Tiitun maahan ja leikin samalla Tumpun kanssa jonkin matkan päässä pellolla. Lyhyen seuraamispätkän jälkeen heitin Tumpulle palkaksi lelun niin, että se lensi maassa makaavan Tiitun yli. Tumppu ryntäsi lelun perään Tiitun ohi ja toi lelun luokseni tarjoten uudelleen leikkiä. Melkoinen häiriö Tiitulle, mutta niin se vaan malttoi odottaa makuulla vapautusta ja palkkaa. Tumpun kanssa ei olla ihan vielä näin pitkällä, mutta hyvällä alulla :)

Luin talven kisakalenterista, että joulukuun alussa olisi jo ensimmäiset koirahiihtokisat. Kovin lyhyeksi jää valmistautuminen, jos kelit tämmöisinä säilyy. On me kuitenkin vähän treenattu silti. Pururadalla on käyty juoksu/kävelylenkillä  molemmat koirat valjaissa ja isännällä sauvat mukana. Tehtiin myös Tiitun kanssa viikonloppuna pitkästä aikaa onnistunut koirapyörä-treeni. Tosin olin vähän havaitsevinani Tiitussa pientä väsymistä treenin lopussa. Tiitullahan on ollut juoksu ja sen on tiputellut pari viikkoa aikalailla. Saattaahan sekin vaikuttaa. Eilen ulkoiltiin koirien kanssa maastossa otsalampun valossa pari tuntia ilman karttaa, mielenkiintoista.

Pari kuvaa viikonlopulta.

2053552.jpg

2053553.jpg