Nyt ollaan sitten aloitettu koulunkäynti. Eilen olimme hengailemassa Kokkolassa paikallisen SPL:n alaosaston koulutuskentällä. Siellä oli leppoisan mukava ilmapiiri ja tunsimme olevamme tervetulleita mukaan. Sinänsä hauskaa, että paikalla oli meidän lisäksi kuusi koiraa ja niistä vain yksi oli saksanpaimekoira. Varsin sekalainen seurakunta eri rotuisia ja kokoisia koiria harjoitteli sulassa sovussa tottelevaisuuden taitoa. Mekin otimme pieniä seuraamis- ja istumisharjoituksia, mutta suurin osa ajasta meni ihmetellessä muiden tekemisiä. Ehkäpä paikasta tulee sitten meidän vakio koulutuspaikka.

Eilen pois lähtiessämme saimme jo kutsun tälle päivälle jälkitreeniin. Tietenkin lupasimme tulla. Kokoonnuimme Kokkolaan puoli kuuden maissa ja mukana oli kaksi muutakin koiraa Rocky ja Tuisku. Kaikille koirille tehtiin jäljet ja sitten odottelimme noin tunnin verran jäljen vanhenemista. Tiitu jaksoi yllättävänkin hyvin odotella, vaikka toki välillä aika kävi pitkäksi. Onneksi ympäristössä oli kaikkea mielenkiintoista seurattavaa.

219077.jpg

Tiitun jälki oli reilut 10m pitkä nakin palasilla merkattu. Kun viimein päästiin tekemään jotain homma sujuikin tosi hienosti. Alussa Tiitu vähän ihmetteli sivusta seuraajia, mutta päästyään kunnolla alkuun ajoi jäljen mallikkaasti loppuun häiriöistä (ohi kulkenut pyöräilijä yms.) huolimatta. Kehut tulivat kaikilta ja varsinkin treenin vetäjältä. Pimeys meinasi jo haitata narun päässä tulijaa, kuten kuvasta näkyy. Koirien nenän toimintaan ei sillä onneksi ole vaikutusta.

219080.jpg