Viime viikot on oltu enemmänkin lomatunnelmissa. Sukulaisia oli meillä vierailulla lähes viikon. Koirat joutuivat taas uuteen tilanteeseen, kun muutoin niin rauhalliseen arkielämään tulikin vilskettä ja vilinää.

Vieraiden kanssa ei tullut mitään konfliktia, vaan koirat käyttäytyivät yllättäväkin hienosti. Toki niistä huomasi, että normaalista poikkeava päivärytmi ja jatkuva ihmisten tekemisien seuraaminen väsyttivät niitä. Tiituun tuo vaikutti selvästi enemmän kuin Tumppuun. Se "paimensi" jokaisen liikkumista, tervehti iloisesti kaikkia joka välissä ja olisi halunnut kaikkien mukaan. Tumppu sen sijaan otti rennommin ja malttoi olla omissa oloissaankin. Kun vielä ilmat ovat olleet todella lämpimiä, on oltukin täysin lomafiiliksissä.

Rehellisesti sanottuna meillä on pieni ongelma ratkaistavana koirien tottelevaisuudessa. Ongelma koskee koirien pitämistä yhdessä vapaana. Niille tulee silloin tällöin vimma kadottaa korvansa totaalisesti. Tämähän tapahtui mm. viime talvena, kun ne pinkaisivat karkuun järven jäälle. Sama toistui nyt muutama päivä sitten, kun ne särkivät (purivat rikki) kodinhoitohuoneen ovella olevan portin, avasivat lukossa olleen ulko-oven ja ampaisivat omille teilleen ennenkuin kukaan ehti hätään. Seuraava havainto niistä oli järven toiselta rannalta (!).

On käsittämättömän vaikeaa ymmärtää, että kummankaan koiran kanssa ei ole mitään ongelmia luoksetulon suhteen tai yleensäkään vapaana kulkemisessa, kun niiden kanssa on yksin tai kun toinen on kytkettynä. Mutta annas olla, kun ne ovat vapaana yhdessä. Homma karkaa hetkittäin täysin käsistä. Jokin ihmeellinen saalis-takaa-ajo alkaa ja sitä on todella vaikea pysäyttää. Eritoten Tumpun kohdalla se on todella vaikeaa. Kunpa tähän keksisi jonkun hyvän keinon puuttua. Nyt onkin useimmiten kuljettu maastolenkit niin, että vain toinen koirista on vapaana.

Olemme todella paljon touhuilleet kaikenlaista pihalla. Koirat ovat osallistuneet myös pihatöihin ahkerasti. Varsinkin kasvimaan teossa ne olivat innolla mukana. Omalla pihalla oleminen sujuu ihan mallikkaasti. Tiitu on yleensä vapaana ja Tumppu liinassa. Tuo liinakin on jännä juttu. Se on enemmänkin henkinen pidäte. Ohikulkeville haukkuminen on vähentynyt pihallaolemisen myötä selvästi. Koirat ovat myös oppineet olemaan mukana pihatouhuissa. Ne työntävät nokkansa joka paikkaan, ovat kiinnostuneita työkauluista jne. Teitpä pihalla mitä tahansa saat kyllä aina kaksi valkoista innokasta apulaista mukaasi. Se onko niistä hyötyä vai haittaa onkin sitten ihan eri juttu.