Pitääpä tässä kertoilla mitä on saatu aikaan.

Kun täällä meidän alueella ei ole valjakkourheiluseuraa, olen edustanut Oulun Palveluskoirayhdistystä. Myös koirien kanssa treenaminen etenkin talvella on ollut vähän hankalaa, kun laduille ei ole asiaa. Ryhdyin tätä sitten vähän selvittelemään...

Asiat ovatkin edenneet hienosti, kun toimeen tarttuu. Kutsuin itseni yhteispalaveriin Kannuksen Maaseutuopiston Kennellinjan opettajien kanssa. Mukava tavata innokkaita koiraihmisiä. Saatiinkin aikaan Kannuksessa 22.10. pidettävä canicross/valjakkourheilun esittelytapahtuma. Mukaan tulee myös opiston opiskelijoita kaksi vuosikurssia hoitamaan järjestelyitä. Itse lupauduin kertoilemaan meidän harrastuskokemuksista. Tilaisuudessa on myös väline-esittelyä ja lajitietoutta, sekä tietenkin mahdollisuus kokeilla lajia oman karvakasan kanssa noin kilometrin pituisella reitillä joko ajanotolla tai ilman aikaa.

Kannuksen Koiruudet on myös anonut VUL:n jäsenyyttä ja lupauduin seuran yhteyshekilöksi. Jospa täälläkin nyt saataisiin koottua harrastajia tai lajista kiinnostuneita yhteen. Suunniteltiin jo yhteistreenienkin pitämistä, katsotaan mitä saadaan aikaan.

Vähän tähän liittyen sain kutsun mennä pitämään luentoa opiskelijoille koirien liikkumisesta. Ajatuksena kertoilla niistä asioista joita olen gepsin kanssa koirien liikunnasta kerännyt. Pitänee siis nyt vähän kerätä materiaalia ja miettiä tarkemmin mitä menee suustaa päästämään. Samalla tullee kertoneeksi opiskelijoille myös valkkarista rotuna, koskapa esimerkkinä on tietenkin Tiitu ja Tumppu.