Tuntuu varmaan saman toistamiselta, mutta kerrassaan upeat talvi-ilmat yhä vaan jatkuvat. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää tähän väliin hiihtolomaa.

Kävimme tänään koirien kanssa tutkimassa löytyykö mereltä mootorikelkkauria. Viikonlopun aikana ja vielä eilenkin tuli lunta sen verran, että viime viikolla kulkukelpoiset urat olivat peittyneet lumeen. Toivotaan nyt pariksi päiväksi poutaa, niin ehtivät kalastajat ja kelkkailijat polkea loppuviikoksi lisää reittejä vedettäväksi.

Vaikka olosuhteet olivatkin kovin lumiset, tehtiin silti hyvä lenkki. Alkumatkasta Kongikarista seurattiin tuoretta kelkkauraa, josta poikettiin vanhemalle uralle. Kadotimme sen kuitenkin varsin pian. Tiitu on ottanut jotenkin luontevasti  johtajakoiran roolin ja se ohjaileekin välillä mallikkaasti menoa. Nytkin se pysyi yllättävän pitkään moottorikelkkaurassa, vaikka en itse sitä paikoin erottanut lainkaan tuiskuttaneen lumen alta.

Hukattuamme uran oli pakko kääntyä takaisin kohti rantaa. Raskasta oli kulkeminen umpihangessa minulla ja Tumpulla. Tiitu ei tosin ollut moksikaan hangessa tarpomisesta vaan yritti vetää urhoollisesti meitä molempia perässään :)

Löysimme läheltä rantaa uuden tuoreen kelkan ja reen jäljen, jota olikin mukava vedättää kohti Konginkaria. Lopun kilometrit tultiinkin vauhdikkaasti ja sain vain seisokella suksilla. Siinä ehti hyvin jopa kuvailla, vaikka kierreltiinkiin kalastajamökkien ja venevajojen välistä mutkitellen. Tässä pari kuvaa. Aika hienostihan tuo näyttää sujuvan kuvienkin perusteella.

Koirat ovat ehdollistuneet melko hyvin kulkemaan kelkkauraa pitkin. Niitä tarvitsee ohjailla vain risteyksissä. Leppoisaa ja mukavaa kulkemista.

Vaikka olemmekin liikkuneet ihan mukavasti, ei kilpailuvauhtisia vetotreenejä ole tullut juurikaan. Kun oma kunto on vähän niin ja näin, päätin ettemme lähde spkl:n sm-kisoihin mukaan. Kävin tänään hoidattamassa kiropraktikolla hartianseutuani, joka varsinkin vasemmalta puolelta on pahasti jumissa. No eipä noilla kisoilla nyt niin väliä. Retkeily keväisillä hangilla koirien kanssa on sekin palkitsevaa. Treenaillaan pohjakuntoa tulevia vuosia varten.