Ilmoitettiin sitten Tiitu Oulun Äitienpäivänäyttelyyn, joten siellä saadaan ensimmäinen arvio tuomarilta. Niin, edellyttäen tietty, että päästään kehään asti ja osataan siellä olla.

Viikonloppuna käytiin pitkähköllä metsäretkellä oikein eväiden kanssa. Koirat ovat jo oppineet lähtemisen rutiineista, mistä on kyse. Tässä kuva joka kertonee aika paljon lähtemisestä. Kuvasta huomaa hyvin myös Tiitun ja Tumpun kokoeron.

495717.jpg

Patikointireissuilla olemme pitäneet koirilla valjaita ja itsellä lantiovyötä, joka on toiminut hyvin. Kädet saa olla vapaana ja koirat ovat oppineet kulkemaan ihan kivasti. Varsinkin polkuja pitkin kulkiessa ne hoksaa aika nopeasti, että tätä pitkin nyt sitten kuljetaan. Umpimestässä kulkeminen on vielä vähän säätämistä, kun tuota virtaa tuppaa olemaan liiankin kanssa. Itse saat välillä pujotella melkoisissa ryteiköissä. Mutta edistystä tässäkin tapahtuu koko ajan.

Evästauko oli, kuten kaikki muutkin tauot ovat, Tiitulle kärsimys. Se ei malta olla sekuntiakaan paikallaan. Sidoimme koirat aluksi samaan puuhun, mutta eihän siitä mitään tullut. Tumppu odottaa tosi nätisti paikallaan ja makoilee. Tiitu kouhottaa ja touhuaa koko ajan jotain. Koirien taluttimet olivat tuhannella solmulla ympäri puun, joten Tiitu oli pakko laittaa erilleen ja sitoa se pienen matkan päähän omaan puuhunsa. Se keksi kaikki temput tullakseen huomioiduksi. Se haukkui, pyöri maassa, yritti hampailla vetää taluttimesta, kaivoi maata ja uikutti. Välillä muka oli näkevinään metsässä jotain ja sai provosoitua Tumpunkin mukaan haukkumaan. Tiitulla on käsittämätön mielikuvitus ja oma tahto. Alla on kuva, kun Tiitu ulvoo kuin susi.

495736.jpg

Olimme matkassa noin kaksi ja puoli tuntia. Koirat jaksoivat kävelyvauhtiamme tosi hyvin. Päiväretket onnistuvat kyllä jo kesällä hienosti. Yönyli-retkissä tuleekin haasteeksi yöpyminen, jonka treenaminen onkin sitten oma juttunsa. Edesmenneet kultaisetnoutajamme oppivat teltassa yöpymisen hienosti. Tiitusta ei vielä tässä vaiheessa voi paljoa luvata, jos varttitunnin evästauko on koettelemus. No, tokihan se on vielä pahasti keskenkasvuinen.