Ihan totta. Vaikka me ihmiset mielellään nauttisimmekin auringosta ja helteistä sen vähän aikaa, mitä Suomen kesä kestää, eivät koirat niitä helteitä kaipaa. Jopa onkin ollut mukavaa lenkkeillä ja oleskella pihamaalla, kun on ollut sopivan viileää.

Ollaankin oltu ahkerasti pihalla ja niiltä päiviltä on lenkkeilyt ja harrastamiset jäänet vähälle. Pihalla on rakenneltu koirille aitausta, ei varsinaista tarhaa. Meillähän tontti rajottuu kylätiehen, mökkinaapureihin ja sitten järveen. Varsinkin nuo kaksi viimeistä houkuttaa koiria kovasti. Toisella mökkinaapurilla käy vielä koiravieraita tuon tuosta ja Tumppu ei oikein sopuisasti asiaan suhtaudu. Innokkaasti talkoisiin osallistuneet karvakuonot poseeraa.

Tänään lähdettiin heti aamusta lenkille, kun ilta menee sitten töissä. Viihdyttiinkin lähes kolme tuntia. Juostiin, uitiin ja molemmat koirat ajoivat pellolla jäljet. Mukavat ovat maastot tuossa Karhissa. Useita kilometrejä kanttiinsa oleva mainiopohjainen kangasmetsä, jossa on hyvä näkyväisyys. Keskellä aluetta on meidän vakio uimapaikka, jonka koirat jo tietävät. Ne suunnistavat mistä tahansa suunnasta kohti uimapaikkaa. Olenkin käyttänyt sitä hyvänä palkkana vetotreeneissä. Tänäänkin vedettiin lenkin loppupuolella jälkien perään noin 3km hyvä vetoharjoitus uimapaikalle. Intoa riitti, vaikka alla oli jo lähes parin tunnin maastolenkki. Kerrassaan hyvä treeni.

Ai niin, tästä pitää vielä muistuttaa. Törmäsimme kahteen metsälintupoikueeseen. Onneksi ilman vahinkoa, sillä emo ilmoitti riittävän ajoissa olinpaikastaan ja vei koirien huomion pois poikasista. Itse meinasin pienet pallerot talloa jalkoihini, niin hyvä suojaväri niillä on. Muistakaapa maastossa liikkuessanne, että monien lintujen pesimäaika on parhaillaan ja ainakin meillä on kyllä melkoisen työn takana saada jo vietissään olevat koirat pois pahanteosta.

En jaksa ladata päivän uintikuvia tähän blogiin, joten laitanpa ne linkkeinä. Katsokaa sitä kautta, ovat vähän isompiakin.

Tällainen on uimapaikkamme.
Tiitu hyppii laiturilta ihan itsekseen siis näin ja näin.