Tänään oli onneksi hieman viileämpi päivä. Satoi jopa vettä. Innostuttiin tihkusateeseen koirien kanssa vetolenkille. Omat jalkani eivät ole juoksukunnossa, joten siinäkin mielessä fillarointi oli paikallaan.

Kun ei olla oiken aktiivisesti vedätetty tehtiin helpohko lenkki. Ensin kävellen lämmittelyt ja sitten pari vetoa. Ensimmäinen oli reilun kilometrin ja molemmat koirat vetivät innokkaasti. Vähän liiankin lujaa, mutta saivatpahan päästellä höyryjään, kun mieli teki. Otin kuvasarjan päivän lenkistä.


Tässä ollaan ensimmäisen vedon puolivälissä menossa.


Ensimmäinen veto ohi ja pidetään pientä palauttelutaukoa. Kielet ovat suussa molemmilla, joten ensimmäinen veto ei vielä tuntunut missään.


Toinen veto oli hieman yli kaksi kilometriä. Tämä kuva on ihan vedon lopusta. Kuvasta näkee koirien välisen eron vetämiseen.

Tiitulla olisi ollut menohaluja vielä vaikka kuinka. Suunnitelmissa olikin kiertää hieman kauempaa läheiselle hiekkamontulle, mutta päätin sitten oikaista lyhyemmän kautta, koska Tumppu alkoi vaan hengailla mukana naru löysällä. Yllättävän hyvin ne silti molemmat vetivät. Veto loppui hiekkamontun reunalle, jossa palkkana vapautus uimaan.


Loppuun tuli vielä parinsadan maksimaalinen spurtti veteen.

Laskin Tiitun tarkoituksella hieman takamatkalta vapaaksi, koskapa se on Tumppua nopeampi. Näin se ei häiritse Tumpun juoksemista ja joutuu samalla itse tekemään maksimaalisesti töitä. Tiitu oli tässäkin tapauksessa kuitenkin ensimmäisenä vedessä.


Tumppu ui ja Tiitu juoksentelee rannalla. Tämäkin kuva kertoo koirien erosta. Mikäli saa valita, Tumppu ilman muuta ui.

Uinnin jälkeen palattiin takaisin autolle. Koirat ravasivat yllättävän nätisti vapaana mukanani koko matkan. Autolla tehtiin vielä kytkettynä kävellen palauttelut.


Ennen autoon hyppäämistä kelpasi vielä poseerata hetken. Hengitys on tasaantunut ja molempien olemus rentoutunut. Hyvillä mielin kotiin.