Juu, olin pitkästä aikaa molempien koirien kanssa metsässä. Pieni alkuhässäkä takaa-ajoineen syntyi alussa, mutta oikeastaan hyvin pieni. Loppumatka meni hienosti. Itse keskityin enemmän istuskeluun ja koirien tarkkailuun.

Kamera oli toki mukana ja sainkin muutaman onnistuneen kuvan. Vaikka olen kuvannut määrällisesti paljon, en edelleenkään ole sinut kaiken sen kanssa mihin kamera pystyy. Liian usein tyydyn automaattiasetuksiin ja lauon määrällisesti paljon ruutuja poimimalla niistä sitten mahdollisesti onnistuneet.

Sen olen huomannut, että valkoiset koirat ovat tavattoman haasteellisia kuvata. Niiden turkki ylivalottuu helposti ja kuvassa on vain valkoinen möykky. Ilmeikästä kuvaa, jossa koiran ruumiinrakenne - karvanlaatu, lihakset, ilmeet - tulisi valojen ja varjojen kautta näkyviin on perin vaikea saada aikaiseksi. Tuota yritin eilen opiskella, kun oli pilvinen sää, joka hieman antaa anteeksi. Kaiken kaikkiaan koirien kuvaaminen on mielenkiintoista puuhaa. Jospa pyrkisi jatkossa opettelemaan kuvaamista käsisäädöillä...

Tässä eilen otetut kuvat koirista.

Tiitu

Tumppu