Hups!

Ehti taas vierähtää edellisestä. Aika kuluu niin kätevästi muualla, ettei oikein muka tänne ehdi kirjoitella. Eipä tässä mitään erikoista kyllä kuulukaan. Ihan sitä tavallista.

On lenkkeilty ja vähän treenailtu muutakin. Joitain jälkiä on tehty ja esineen etsintää harrastettu maastossa. Kivaa on ollut.

Ylivoimaisesti parasta on edelleen uiminen. Se on, jos mahdollista, koirien mielestä vieläkin enemmän huippua kuin viime kesänä. On tehty kaikki juoksulenkit niin, että matkan varrelle on sattunut aina uintimahdollisuus. Usein se on sama paikka ja sekös on jäänyt tietenkin mieleen. Nyt koirat ennakoi jo kaukaa, että pian päästään uimaan. Olenkin käyttänyt sitä hyvänä palkkana lisäämään vetohaluja. Viikolla juostiin ensin maastossa viitisen kilometriä ja sen jälkeen tultiin reilut pari kilometriä koirat valjaissa. Työmotivaatio nousee huippuunsa, kun käännytään hiekkamonttua ja uimapaikkaamme kohti.

Tänään tuntui jo oikeasti kesältä, vaikka aika lämpimiä päiviä on treenaamiseen ollut aiemminkin. Nyt oli jo hellettä ja sen kyllä huomasi koiristakin. Aamupäivän kävelylenkillä venyi molempien kielet jo melkoisesti. Iltapäivän lenkki korvattiinkin sitten uintireissulla. Koirat nauttivat ja mukavahan niitä on katsella. Luottamus Tumppuun on parantunut jo niin, että sekin voi uida ilman liinaa. Koirat uivat lähes tunnin, josta uintiaikaakin oli melkoisesti. Kävimme hiekkamontulla, jolla on mittaa useampi sata metriä ja koirat uivat sen matkan moneen kertaan kävellessäni itse rannalla.

Veteenmenosta on kehkeytynyt varsinainen näytös. En ole kovin hanakasti heitellyt koirille keppejä,  jotta niiden into uida itsekseen ei lopahtaisi. Pakkohan se on kuitenkin vähän leikkiä keppileikkejä, koska se on niin huippua. Tässä muutama kuva.


Tumppu uimassa rannansuuntaisesti ihan itsekseen.

Molemmat koirat hyppäävät suinpäin veteen. Näissä peräkkäin otetuissa kuvissa Tumppu jäi vähän jälkeen.

Joskus käy niin onnellisesti, että onnistuu nappaamaan hyvän kuvan. En malta olla laittamatta tätä vähän isommassa koossa. Tumppu hyppää.