Se on sitten ensimmäinen esiintyminen takana. Kannuksen Koirakeskuksen 1-vuotissynttäreitä juhlittiin Match shown merkeissä. Kaikin puolin mukava tapahtuma lämpimässä sisähallissa. Koiria lienee paikalla ollut ehkäpä satakunta. Halli, joka on ennen toiminut huonekaluliikkeenä, on nyt vuokrattuna koirien harrastuskäyttöön. Sinne on myös rakenteilla KP:n Maaseutuopiston kennellinjan opetustilat.

Tiitulle (myös Kaitsulle) päivä oli mitä parhain opetuksellinen kokemus. Heti ulkona pihalla piti (Tiitun) ensimmäisille näkemillemme koirille haukkua jo alkuunsa ja vetää kuin hinaaja. Sisälle päästyämme muutama minuutti meni ulvoessa suoraa huutoa. Vähitellen Tiitu kuitenkin rauhoittui. Kaikuvassa hallissa koirien paikoin äänekäs haukkuminen ja osin lähentelevätkin koirat vähän jopa jännitivät Tiitua. Se alistui ja ryömi pitkin lattiaa. Aivan uusia piirteitä meidän vähän tyhmän rohkeassa karvakuonossa. Oikeastaan ensimmäisen kerran Tiitusta näki selvästi, että oli varatunut, eikä rynnännyt päätä pahkaa joka paikkaan. Kuitenkin se meni rohkeasti jokaista, niin koiraa kuin ihmistäkin kohti, eikä väistänyt ketään.

Mitä pidemmälle päivä eteni sitä rennommaksi Tiitun olemus kävi. Omaa vuoroa odotellessa jouti hetken yhdessä makoilla ja tutkia miten pienet pennut kehässä käyttäytyivät.

430383.jpg

Sitten koitti meidän vuoro. Isoja pentuja oli mukana parisenkymmentä. Meille sattui pariksi tuttumme heidän keskenkasvuisen malamuuttinsa kanssa. Tiitu käyttäytyi todella mallikkaasti ja saimme punaisen nauhan, sekä kehut tuomarilta hienosta esiintymisestä ensikertalaisille. Kerroin jo nimittäin heti alkuun, että tässä ollaan sitten matkassa eka kertaa. Eipä muuten juuri ole kotonakaan harjoiteltu. No, osaahan Tiitu seisoa käskystä, jonka se muisti hämmästyttävän hyvin kehässäkin.

430424.jpg

Punaisten ryhmä oli sitten kovempi paikka, kun ei kovin isoon kehään ahtautui kymmenkunta koirakkoa. Yllättävän hyvin sekin meni. Tiitu otti jopa piti kontakin koko toisen kehäkierroksen ajan. Jippii! Paikalla seisomisen aikaan sen sijaan Tiitua kiinnosti viereisen kehän koirat ja se tuijotti melko tovin kiinteästi toiseen kehään. Ei paljon nakit kiinnostaneet. Mä annoin Tiitun vaan seistä paikoillaan, enkä juuri seisomiseen puuttunut. Tässä vaiheessa meitä sitten kiitettiin osallistumisesta. Palkinnoille ei päästy, mutta kotiin viemisinä paljon kokemusta ja punainen nauha.

430436.jpg

Eipä tuo kovasti harmittanut, kuten kuvastakin näkyy. Nyt olemme valmiimpia seuraaviin koitoksiin. Ehkä me voidaan joskus tuota kehätoimintaa vähän treenatakin. Varmuuden vuoksi.

Kotimatkalla oli väsynyt koira. Neiti nukkui onnellisesti koko matkan. Meitä sen sijaan jännitti, mitä kaikkea Tumppu oli sillä välin ehtinyt päivän aikana saada aikaan. Hämmästys oli melkoinen, sillä mitään ei ollut rikki. Jopa verhot olivat saaneet olla rauhassa. Joskus koirat osaavat yllättää positiivisestikin.

P.S. Me ei saatu kauneimmat korvat palkintoa :(