Vähän niinku joku irvailis tuon edellisen kirjoitukseni otsikon kustannuksella. Kerrassaan otolliset olosuhteet "nauttia" talvesta. Mittari näyttää -19,8 pakkasta ja lähimpien säähavaintoasemien tuulilukemat liikkuvat puuskissa jopa 10-14 metriä sekunnissa. Tässäpä linkki, joka kertoo tuulen ja pakkasen yhteisvaikutuksesta. Taulukon mukaan mennään siis -35 lukemissa. Ihmekös tuo, jos omia poskipäitä viima vähän kipristi. Koiratkaan eivät kovin innokkaasti aamusella ulkona olleet.

Hetki sitten käytiin uudelleen vähän ulkoilemassa paremmin varustautuneina.

En kovinkaan herkästi ole pukemassa koirille mitään päälle, mutta näissä olosuhteissa takit tuntuivat olleen kovinkin mukavat. Tumppu hetken pyöri lumihangessa, kun takki muka sitä niin kovasti häiritsi. Nopeasti sekin juoksi kiinnittämättä lainkaan huomioita takkiin. Jotenkin tuota takapään kiinnitystä tulisi vielä kehitellä, ettei se lepata kuin batmanin viitta juostessa. Tai mitäpä se haittaa, lepattakoon.

Vaikka tämä talvi nyt ihan jees onkin, voisi tässäkin joku kohtuus olla. Sen verran edes armahtaisi, että liikkumisen kannalta olisi kohtuu olosuhteet. Tampereen valjakkohiidon SM-kisatkin siiryivät muutamalla viikolla eteenpäin pakkasen takia. Harmillista niin kilpailijoille, kuin järjestäjillekin. Ai niin, oishan niissä kisoissa tosi kiva olla mukana.