Koirista on tullut selvästi läheisemmät. Ne touhuavat yhä enemmän toistensa kanssa. Myös tilanteissa, joissa ne ennen olivat omissa oloissaan, ne nyt hakeutuvat toistensa seuraan.

373538.jpg

Niiden keskenäistä leikkimistä ja nujuamista on ollut pakko rajoittaa, sillä ne eivät muuta sisällä teekään. Arvelimme myös, että kaikki kiva alkoi koirille muodostua keskinäisestä leikkimisestä. Yhteistyön sujumisen kannalta on tärkeämpää, että tuota kivaa tarjotaan myös me. Nyt koiralle onkin tarjottu sisällä enemmän meidän taholta ja pyritty jättämään niiden keskinäinen nujuaminen vähemmälle.

Mukavaa on ollut panna merkille Tumpun leikkimisen selvä lisääntyminen. Tänään se innostui tosissaan taistelemaan rätistä ja tarjosi useampaan kertaan rättiä uudelleen. Kun muistelee Tumpun ensimmäisiä päiviä meillä, on ero valtava.

Tumppu oli eilen kentällä vähän treenaamassa. Edistystä viime viikkoon oli tapahtunut. Ihmisryhmä meni jo ilman mitään ärinöitä, ei edes Pekalle. Jee! Tiitun kanssa kävimme Prisman parkkipaikalla ihmettelemässä kaupungin vilinää. Viivyimme aika tovin ostoskärrykatoksen vieressä. Tiitu haluaisi puhutella jokaisen ohi kulkevan. Hetken ihmettelyn jälkeen rauhottui Tiitu istumaan ja hetkeksi jopa makaamaan paikallaan. Melkoinen ihme. Tähän ikään mennessä ei Tiitu ole järkyttynyt kuin tien reunaan laitetusta liikennemerkistä ja pimeässä ohi ravanneesta hevosesta. Odotellaan milloin mörköjä alkaa ilmaantua. Lenkin lopuksi myös Tiitu kävi hengailemassa kentällä ja käytiinpä myös ihmisryhmä. Kentän hajumaailmassa ja häiriöissä on seuraaminen Tiitulle täysin utopiaa. Ihmisryhmässä se halusi nuolla jokaisen kasvot. Tiitu menee jokaista ihmistä kohti täysin avoimin mielin.  No saatiin me yksi kierros meneen hyvällä kontaktilla ja lopuksi hyvä sivulle istuminen

Hämmentävää kuinka joukossa tyhmyys tiivistyy myös koirilla. Molemmat käyttäytyvät yksin ollessaan täysin erilailla kuin yhdessä. Kaikenlainen kohkaaminen, vouhottaminen, vetäminen yms. tulee esille ihan eri mittakaavassa kun ollaan yhdessä lenkillä. Tiitulle tuottaa suunnattomia vaikeuksia joutua Tumpusta eroon edes muutamia metrejä. Kadun toiselle puolelle joutuminen aiheuttaa aikamoisen ulvontakonsertin.