Päästiin kuitenkin lopulta LAREK-syyskisaan Pedersöreen. Syksyn kisakausi on siten Tiitun kanssa avattu ja todella hyvillä mielin.

Kisapaikka oli hiihtokeskuksessa, puitteet ja radat mainiot. Järjestäjät muuttivat vielä aamulla fillari- ja kärryluokkien kilpailijoiden toivomuksesta rataa. Poisjätetty radan loppulenkki oli kuulemma vaarallinen. Kun sää oli vielä mainio, pilvinen +9, niin mikäs oli kilpailla.

Meidän osallistuminen varmistui oikeastaan vasta kisapäivän aamuna. Tosi paskamainen flunssa meinasi estää osallisumisen. Torstaina olin vielä kuumeessa ja eilenkin olo oli kaikkea muuta kuin terve. Kun vielä noin viikko sitten juoksulenkillä yhtäkkiä tuntunut pistävä kipu vasemmassa pohkeessa tuntui edelleen, piti todella miettiä ollaanko tässä kisakunnossa. Näitä tilaisuuksia kilpailla tulee kuitenkin niin vähän, että päätin uhmata terveyttäni ja hakea kokemuksia Tiitulle.

Kaikkiaan kisa meni todella hienosti. Tiitu veti laukalla upeasti koko matkan ja sain siltä todella paljon apuja erityisesti jyrkissä ylämäissä. Se jaksoi hyvin ja oli motivoitunut koko ajan. Yksi matkalle sattunut ohituskin meni hyvin. Ainut missä meillä oli pieniä vaikeuksia oli jyrkät alamäet. En vaan kertakaikkiaan pysty juoksemaan niitä riittävän kovaa rennosti. Jalat ovat lujilla alamäkien jälkeen ja kestää aina hetken päästä rentoon juoksurytmiin takaisin. Tänään en ollut kyllä läheskään niin tiukalla kuin esim. joissain treeneissämme. Mukavan rento juoksu.

Sijoituksemme oli neljäs miesten kilpasarjassa ajalla 11.10 järjestäjien ilmoittamalla 3,4km radalla. Hävisimme voitajalle vähän reilun minuutin. Olen todella tyytyyväinen olosuhteeet huomioiden. Tulokset löytyvät tuolta tulokset sivulta.

1907802.jpg

Kisapaikalla oli paljon hämmästeltävää. Kymmenen koiran valjakot mitä erillaisimpine kärryineen ihmetyttivät Tiitua - piti oikein nousta aidan yli kurkkimaan. Tiitu käyttäytyy kyllä hienosti yhä edelleen niin muita koiria kuin vieraita ihmisiäkin kohtaan.