Koirat on vatsa löysällä. Molemmat.

Oikein nyt vasta hoksasi, että meillä on kyllä oltu vatsankin puolesta hämmästyttävän terveenä. Ripulia tai edes löysää vatsaa ei ole ollut kummallakaan sitten kevään, jolloin Tiitu oireili madotuksen yhteydessä. Sekin on ainoa merkintä löysävatsaisuudesta kalenterissa tämän vuoden puolella. Nyt sitten on oltu pari päivää paikoin ihan ripulilla. Tässä on pähkäilty mistä moinen johtuu, eikä selitystä ole oikein keksitty.

Kaikkiaan siis on löydetty varsin hyvä ruokavalio koirille ja ehkä tuuritkin on ollut puolellaan. Jotenkin on tullut sellainen tuntuma, että koiralle sopiva ruokavalio myös edesauttaa vastustamaan suolistolle ja sen toiminnalle koituvia uhkia. Ainakin meillä molemmat kaivavat ja tonkivat mitä milloinkin, eikä se ole vaikuttanut vatsan toimintaan. Mitä meillä sitten syödään?

Koirat syövät kaksi kertaa päivässä. Aamulla ne saavat Happy Dogin NaturCroqia (lammas&riisi). Tumppu "nirppanokka" saa annoksensa terästettynä ripauksella koiranmakkaraa. Näin se menee paremmin alas. Iltaruoka kokkaillaan itse. Pohjana on Kennelrehun tuotteet, tummariisi ja sekaan raaka jauheliha tai silloin tällöin kalaa, sekä vihanneksia ja lisäravinteet ja vitamiinit (merilevä, c/b-vitamiini, biostrath). Tämän lisäksi koirat syövät viikottain Kennelrehun autosta haettuja tuoreita potka- ja rustoluita. Näin meillä on menty ja näin myös jatketaan.

Tumppu on vähän nirso syömään. Sen tapa syödäkin poikkeaa Tiitusta täysin. Tumppu on tuskin ehtinyt aloittaa, kun Tiitun ruokakuppi on jo tyhjä ja vielä kiillotettukin. Tiitu ei ole koko elämänsä aikana meillä jättänyt muruakaan syömättä. Ainut kerta, jolloin se ei ole ollut kerjäämässä ruokaa, oli kesällä kun se sai antibioottipiikin. Silloinkin se puolinukuksissa hoiperteli syömään kuppinsa tyhjäksi.

Tiitulla on hauska tapa syödä joskus istuen tai istua syöden :)

845343.jpg