Kerrotaanpa vähän kuulumisia "treeneistä". Tiitu hoksaa edelleen nopeasti uusia asioita. Eihän toki voi vielä puhua varsinaisesta treenaamisesta vaan yhdessä leikin yhteydessä touhuamisesta. Sitäkin voi tehdä monella tavalla joko tavoitteellisesti tai sitten ei. Tiitun kanssa on leikkitilanteisiin saatu ujutettua mukavasti tulevaisuuden kannalta ehkä tarpeellisia osia. Mikä parasta Tiitu tuntuu nauttivan näistä yhteisistä tuokioista todella paljon.

Jälkeä ei enää lumen takia ole opeteltu, mutta jälkeen liittyvää kylläkin. Keppien ilmaisua on olkkarin lattialla harjoiteltu ja melko mukavasti se jo sujuukin. Tiitu osaa ilmaista kepin maahan menolla. Tänään juuri touhuttiin keppien kanssa ja oli mainiota seurata kuinka Tiitu kuonollaan merkkaa kepin ja sen jälkeen ottaa kontakin ja odottaa palkkaa.

252333.jpg

Tänään käytimme jo kahta keppiä ja ensimmäisen jälkeen Tiitu siirtyi toisen luo ja napsautti kepin eteen maahan. Tämä juttu on ymmärretty. Seuraava vaihe onkin sitten yhdistää jälki ja kepit toisiinsa. Etsimisleikkiä on sitäkin tehty sisällä. Olkkariin on piilotettu makupaloja ja etsi käskyllä annettu vinkkiä Tiitulle löytää ne. Makupaloja on myös piilotettu kertakäyttömukien alle ja Tiitu kaataa kuonollaan mukit etsien, minkä alta makupala löytyy. Kärsivällisesti Tiitu tarkistaa mukit yksi kerrallaan ja kehut on valtavat, kun makupala löytyy heti ensimmäisen mukin alta.

Taisteluleikki tuntuu kiinnostavan päivä päivältä enemmän. Sekä rätin, että vanhojen kinttaiden kanssa leikki sujuu mallikkaasti. Hampaiden vaihtuminen vähän toki häiritsee. Irti käskyä on harjoiteltu ahkerasti taisteluleikin yhteydessä ja sekin alkaa jo toimia. Jotenkin sattumalta Tiitu yhdisti irti käskyyn istumisen ja poikkeuksetta istua nakottaa silmiin katsoen edessä odottamassa uutta lupaa tarttua kiinni. Puruote kestää yllättävästi ja tähän leikkiin Tiitu on aina valmis.

252351.jpg

Muiden tarpeellisten oppien lisäksi on tietenkin pitänyt opetella varsin tärkeä "kuoleminen". Tiitu heittäytyy kyljelleen makaamaan käskystä PUM. No onhan se hauskan näköistä ja voi käyttääkin tarpeen vaatiessa vaikkapa kynsiä leikattaessa tai muissa hoitotoimenpiteissä.