Hehhehee! Meidänpä Tiitu osoitti eilen elämänsä ensimmäisen kerran paimennusvaistoa. Nyt tuo ylisosiaalinen hössö keksi, että lauma on pidettävä kasassa. Oltiin uimassa merenrannassa tässä lähellä olevalla oikein koirille tarkoitetulla uimarannalla. Ja äläs mitään. Tiitu paimensi Tumppua välillä oikein kunnolla. Se piti huolen, että Tumppu ei ui liian kauaksi rannasta ajamalla sitä rantaa kohti. Tiitu ui Tumpun eteen ja kimeällä haukulla komensi Tumppua rantaanpäin. Huvittava tilanne. Kyllä täällä nyt ollaan ylpeinä :D

Vakavasti puhuen kyse ei siis todellakaan ollut leikistä vaan ihan oikeasti paimentamisesta. Hauska oli huomata miten tosissaan ja tomerana Tiitu oli tilanteessa ja miten taitavasti se uimalla ohjaili Tumpun liikkumista asettuen aina Tumpun eteen pakottamalla Tumpun uimaan rantaan. Kyse siis on vaistosta tai vietistä, mikä tulee jostain selkäytimestä ja tilanne herätti sen henkiin. Todella mielenkiintoista ja täysin uutta käyttäymistä Tiitulta.

Tumppu puolestaan petraa uimistaan yhä. Nyt se Tiitun paimentamisesta huolimatta hoksasi vedessä olevia kasveja ja yritti sulketaa niitä kiinni. Vesikasvit varmaan tuntuivat jaloissa uidessa ja Tumppu kylmänviileästi painoi päänsä pinnan alle ja napsi kasveja. Nyt kun ilmat ovat olleet tuskaisen helteiset on uiminen ollutkin oikeastaan ainut aktiviteetti koirille.