Tiitulle on alkanut ihmeellinen leikkimisvaihe - uusi pentuikä. Se on viime päivät tarjonnut jatkuvasti lelujaan leikittäväksi. Siis vielä normaaliakin enemmän. Mitään poikkeavaa päiväohjelmassa ei ole ollut esim. vähemmän tekemistä. Silti se on lähes jatkuvasti pyytämässä leikkimään, eilenkin reilu puolitoista tuntia metsässä vain kiihdytti tuota leikkivimmaa, kun Tumppu oli untenmailla. Jokin uusi kehitysvaihe on selvästi tullut, liekö kolauttanut päätään ja joku ratas pöyrii vähän erilailla ;)

Leikkimieltä kaivattiin myös eilen maastolenkillä. Niin mukavaksi ja rauhalliseksi lenkkipaikaksi kehumaani Houraatin hiihtoalueen maastoon oli ilmestynyt seuraava kyltti.

799600.jpg

Voi miten pikkusieluista. Jos treenaan koirieni kanssa tavoitteellisesti, ei kyseinen liikunta- ja retkeilyalue ole minua varten. Ketä tai mitä voi häiritä se, että teen juoksulenkkini koira kytkettynä valjaissa alueen hiekkateillä, metsäpoluilla tai vaikka poikkeankin kilometriksi muutamaksi pururadalle. Kymmenien lenkkikertojen aikana on vastaani tullut tuolla viisi ihmistä ja kaikki ovat tervehtineet meitä iloisesti. Jatkamme lenkkeilyä tuolla edelleen ja odotan innolla sitä hetkeä, kun joku tulee kehoittamaan meitä poistumaan alueelta.

Yhä edelleen kaivattiin leikkimieltä eilisellä lenkillä. Polku ylittää pienehkö ojatun suon. Siihen on oikein tehty pitkospuut kulkemista varten. Menihän se pätkän matkaa vallan hienosti pitkospuilla kulkeminen kunnes Tiitu päätti kätevästi hypätä niiltä pois. Valkoisesta tuli hetkessä mustavalkoinen kivalla aromilla höystettynä.

799601.jpg

Muuten koirien kanssa vaeltaminen ja maastossa kulkeminen on viime viikkoina tuntunut sujuvan paremmin. Eritoten Tumppu on parantanut selvästi. Sen hepulointeja on saatu vähenemään ja menoa rauhoitettua, kun sitä on pidetty pieniä toveja metsässä vapaana. Toistoja on tehty siten, että pääsetty vapaaksi ja hetken matkaa kytkettynä ja taas vapaaksi. Luoksetulotkin ovat näissä sujuneet ihan ok. Myös uimaankin Tumppu on päässyt vapaasti ja se ui uskomattomia määriä. Se vain ui ja ui ja ui, eikä todellakaan tarvitse mitään kepinheittämistä. Kirkkaassa vedessä on mukava katsoa sen jalkojen työskentelyä ja miten se hännällään ohjailee menoaan. Kerrassaan mainio uimari.

799634.jpg

Tumppulla on tullut esiin myös humoristisia piirteitä. Se saattaa ketkuilla itsekseen ja pitää omaa kivaa. Tumppu on myös todella hyvin liikkuva ja eikä sitä tunnu kiristävän tai kolottavan mistään. Se vääntelee itseään mitä ihmellisimpiin asentoihin. Aamulla se veti itsensä levyksi ja rötkötteli siten pitkän tovin. Eipä paljoa kiristä etureisiä eikä vatsalihaksia, kun tuollaisessa asennossa viihtyy.

799602.jpg