Kotiuduttiin justiinsa meren jäältä. Hitunen kevättä jo ilmassa, sillä auringon lämpö sulattaa lumen paljaan rantakallion päältä. Kerrassaan upea ilma!

Merelläkin on paikoin vettä jään päällä. Hyvin siellä silti lumikengillä pystyi liikkumaan. Koiriahan ei pieni vesimäärä haittaa lainkaan. Enemmän niitä tuntui haittaavan tuiskulumen pintaan muodostunut hanki, joka jossain kohtaa kantoi, mutta toisin paikoin petti juuri sopivasti tassun alta. Maastossa lunta on todella paljon. Rantakallioiden välissä oli muutamassa kohdassa pari metriä lunta. Koirat upposivat pehmeään lumeen syvälle, mutta hauskaa näytti olevan.

Jäällä on kyllä mainiota liikkua koirien kanssa. Siellä on näkyvyyttä riittämiin ennakoida mahdollisia muita kulkijoita, eikä riistan kanssa ole ongelmia. Ainut mikä viime aikoina on alkanut vähän tuottaa ongelmia on moottorikelkat. Jostain syystä ne ovat koirille otollinen takaa-ajon kohde, vaikkei niitä juurikaan ole päässeet jahtaamaan. Pari kertaa Vähäjärven jäällä. Etenkin Tumpulle kelkka on melkoinen haaste. Pahinta on, että ne yhdistävät jo pelkän äänen ja jopa pakokaasun hajun. Tänäänkin saaren takaa kuulunut kelkan ääni sai koirat kiihdyksiin. Toki sain ne käskytettyä ja kytkettyä ihan mallikkaasti, mutta saaren nokan takaa näkyviin ampaisseet kolme kelkkaa saivat koirat kiihdyksiin aika tavalla. Vaikka kelkat häipyivätkin näkyvistä kävi ne kierroksilla pitkään tuulen tuodessa pakokaasun hajuja niiden nenään. Toisaalta ymmärrän kyllä, että moottorikelkka on monellakin tapaa mielenkiintoinen liittyyhän siihen ärsykkeinä liike, ääni ja vielä voimakas hajukin.

Päivän kuvia on lisää galleriassa.