... siis ulkoilla näin upeissa syyskeleissä.  Enpä muista milloin viimeksi olisi kesäiset ilmat venyneet näinkin pitkään. Syyskuun puolivälissä on vielä useina päivinä ollut +20 lämpötiloja mittarissa, vaikka toki öisin onkin jo ollut nollassa.

Pedersören canicross-kisat peruttiin liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Liekö osa porukoista arvellut sään pysyvän niin lämpimänä, että jättivät ilmoittautumatta. Harmi sinänsä sekä järjestäjälle, että meille innokkaille ilmoittautuneille. Näitä kisamahdollisuuksia kun on niin harvassa. Mekin varmaan kisaillaan seuraavan kerran vasta sitten SM-kisoissa.

Kylläpä on kelvannut olla ulkona. Viikonloppunakin tuli koirien kanssa asuttua metsässä pidempäänkin. Innostuin ottamaan kerrankin videokameran mukaan ja tallentelin touhujamme. Teputeltiin ensin metsässä muuten vain. Tiitu sai etsiä leluja ja Tumppu pääsi jäljestämään.

Tumpun jälki oli helpossa kangasmaastossa noin 250m ja makupaloja oli epätasaisesti siellä täällä. Aukealla kohdalla tuuli tuli hieman takaa oikealta, mikä selvästi painoi Tumppu hievenen vasemmalle sivuun. Tumppu on hauska jäljestäjä, kun sillä ei ole kiire minnekään. Se tutkii ja nuuskuttelee kaikessa rauhassa. Pariin kertaan se ehti jopa kurkkia taakseen Tiitun haukkuessa muutamia kertoja autossa. Pystyin kuvaamaan suoran pätkän jäljen keskivaiheilta, mistä saa hyvän kuvan Tumpun tekemisestä. Tuo videoiden tallentaminen netissä katsottavaan muotoon vaatii vielä hiomista. Tumppu jäljellä.

Leikittiin ensin molempien koirien kanssa "ruudussa", jonne Tiitun lelut sitten piilotin. Tumppu sai vuorostaan odottaa puuhun kytkettynä vieressä. Alue oli noin 30mx40m. Asettelin videokameran muka hienosti jalustalle kuvaamaa koko aluetta. No, tietenkin parhaiten onnistunut kahden lelun perättäinen etsintä ei oikein sattunut nauhalle. Videokoosteessa Tiitu hakee aluksi toista esinettä ruudusta, joka oli kauimmainen. Nälkä tietenkin kasvaa syödessä, joten vein seuraavaksi ruutuun kolme lelua. Videolla on kahden ensimmäisen onnistunut tuonti. Kuvasta näkee, miten toisen lelun löydettyään Tiitu lähtee vasemmalle. Juuri siellä suunnassa olisi se kolmas ollut. Kun jouduin sen käskemään takaisin ja tuomaan löytämänsä lelun minulle, se ei enää sen jälkeen lähtenyt hakemaan sitä kolmatta. Luulisin, että jos olisin antanut se olisi hakenut samalla kertaa se viimeisenkin ja tuonut sitten yhdellä kertaa suussaan molemmat. Emme ole juurikaan harjoitelleet noutoa oikeaoppisesti, joka näkyy kyllä ja kuuluu nauhalla. Noh - pääasia, että on hauskaa. Tiitu etsii.