Onpa jälleen upea aamu! Kevät kulkee eteenpäin nyt vauhdilla. Edellisen kirjoitukseni jälkeen ovat lumikinokset huvenneet tosi nopeasti. Toki lunta on vielä varjopaikoissa siellä täällä runsaastikin, mutta suurin osa maastosta oli eilettäin Karhin kankailla jo lenkkikengällä kuljettavissa. Koirat nauttivat. Vähäkö oli hienoa!

Vattajan hietikolla on käyty useammankin kerran jo ennenkuin metsään pääsi. Sieltä lumet lähtivät jo viime viikolla. Sopivasta kuvakulmasta voisi luulla, että kesäinen kuva.


Tiitu on edelleen antibioottikuurilla. Kerrataanpa muistiin viime viikkojen tapahtumia. Ensimmäinen antibioottikuuri ei siis tehonnut, vaan kuurin jälkeen otettu pissanäyte sisälsi edelleen tulehduksen merkit. Koskapa vein pissanäytteen perjantaina iltapäivällä (8.4.), ei sitä voitu enää lähettää bakteeriviljelyyn. Sovimme lääkärin kanssa, että aloitetaan uusi kuuri vasta, kun on selvitetty mikä antibiootti parhaiten bakteeriin puree. Siispä jälleen uusi näyte maanantaina 11.4. lääkärille.

Tietenkin kuten arvata saattaa Tiitu alkoi oireilla heti tiistaina. Se oli tehnyt päivän aikana useamman pienen pissan takkahuoneen matolle. Käyttäessäni sitä töiden jälkeen ulkona se oli muuten tosi virkku, mutta kyykkäili pissaamaan muutamia kertoja tiheään ja pissaa tuli vain teelusikallinen. Eikun taas lääkärille soittelemaan. Murneiks oli tottakai tiistaina koulutuksessa, eikä voinut auttaa. Hän kehoitti hakeutumaan heti toiselle eläinlääkärille. Helpommin sanottu kuin tehty. Lopulta sain puhelinreseptin uudesta antibiootista apteekkiin.

Anne meni hakemaan kuuria apteekista. Tuli sitten kysyneeksi, että voiko kyseistä antibioottia antaa epilepsialääkityksellä olevalle koiralle. Onneki kysyi, sillä lääkkeesta nimenomaan varoitettiin, ettei se sovi mm. Barbivetin kanssa. Voi aiheuttaa jopa kohtauksen. Apteekista sitten pyydettiin lääkäriltä toinen lääke. Tuo kuuri aloitettiin siis 12.4. illalla. Perjantaina 14.4. soitettiin sitten Murnieksin vastaanotolta, että bakteeriviljelyn tulokset ovat tulleet. Suositeltava antibiootti on Synulox. Tiitu oli pari päivää sitten aloittanut Kefavet-nimisen kuurin, joten eikun vaihtamaan antibiootti toiseksi. Synulox aloitettiin 15.4. aamulla ja kuuri loppuu pääsiäisen aikaan. Heti tiistaina sitten taas uusi kontrollinäyte lääkärille.

Mikäli mahdollista otetaan sitten tiistaina uudet verikokeet epilepsialääkitysten tarkistamiseksi. Edelliset lääkeaineiden tasot mitattiin 26.1., jolloin käytössä oli se paikallisen apteekin tekemä kaliumbromidi. Nyt aikaa on kulunut ja Barbivetin annostusta on tuosta pudotettu lähes puoleen, joten on aika tarkistaa veren lääkeainepitoisuudet. Lääkkeiden sivuvaikutukset ovat pienentyneet, mutta näkyvät yhä selvästi. Kunhan saadaan verikokeiden tulokset voidaan pohtia, miten jatketaan. Hienoahan tietenkin on, että viimeisimmästä kohtauksesta on jo yli neljä kuukautta.

Laitanpa tähän loppuun tarpeellisen linkin. Antibioottien aiheuttamat haittavaikutukset koiralla Suomessa.