No niin... pitkästä aikaa. Päivitykset ollut vähän seis, kun olin Kuusamossa viikon suunnistamassa. Sieltä kotiuduttua olikin mukava palata arkeen koirien kanssa ja matkata Tiitun kanssa Kokkolan kv näyttelyyn. Edelliset esiintymiset kun menivät meiltä molemmilta niin mukavasti :D

Olimme paikalla noin tuntia ennen kehää. Tiitulle aika kävi pitkäksi, se ulisi ja uikutti. Parhaiten sen sai rauhoittumaan kävelyttämällä sitä. Kävelimmekin ennen kehään menoa rauhallisilla poluilla kokonaan poissa näyttelyalueelta. Tiitulla oli myös melkoisia vaikeuksia olla mammasta erossa, mikä näkyi myös kehässä, kun se huomasi Annen kameran kanssa kehän reunalla.

Ihan kohtalaisesti meillä kuitenkin meni. Tuomari kohdattiin iloisesti ja avoimesti. Tiitu seisoi jopa ihmeen hyvin paikallaan. Olen ihan tyytyväinen sen kehässä käyttäytymiseen. Kun parannamme seuraaville kerroille yhtä paljon edellisistä kuin tänään, niin muutaman kerran jälkeen menee jo ihan hyvin.

738548.jpg

Arvostelukin oli hyvä: JUN ERI, JUK3, PN4 (tuomari Denis Kuzelj, Slovenia).

Tässä vielä vapaa käännös englanninkielisestä arvostelusta:
" Korrekti tyyppi. Korrektit korvat, silmät ja purenta. Hyvä niska ja ylälinja. Erinomainen rinta ja kulmaukset. Tarvitsee lisää kehäharjoitusta. Erinomainen liikkeessä."

Kokkolan näyttelypaikka on erinomainen, mutta ei sateella. Muutamien päivien takaiset sateet olivat tehneet puiston nurmialueesta melkoisen märän, kuten näkyy kuvastakin Tiitun takajaloista.

Yhä edelleen vahvistuu käsitys siitä, että näissä näyttelykilpailuissa sijoittuminen vaatii yhtälailla osaamista kuin mikä tahansa muukin. Laatuarvosteluahan ei voi moittia. Sijoittuminen muiden joukossa paremmin vaatii meiltä edelleen parempaa käyttäytymistä kehässä. No, siihen voitaneen vaikuttaa. Paljon vaikeampaa se olisi, jos pitäisi vaikuttaa vaikkapa koiran rakenteellisiin vikoihin. Tosin minulle kyllä kelpaa ihan hyvin tämän päiväinen esitys. Ihan kohtalaisesti se meni...

Tiitun sisaruksista mukana oli myös Aksu uroksissa ja Wanda nartuissa. Hienosti pärjäsivät molemmat. Onnea molemmille, kuin myös Tarjan voittajille, jotka piipahtivat Hennan ja Wandan lisäksi meillä kaffilla. Menestyneiden onkin helppo ottaa rennosti, kuten kuvasta näkyy - ROP Yukon ja VSP Seita. Tosin heillähän kilpailupäivä vielä jatkui.

738676.jpg

Sen verran vielä vieraista, että Tumppukin pääsi tutustumaan uusiin koiriin ja ihmisiin. Ihan mallikkaasti Tumppu käyttäytyi. Ainoastaan sisällä se komensi vähän Wandaa, mutta muuten ihan ok. Wanda raukka pahoitti mielensä moisesta komentamisesta. Jännä miten Tiitu ja Wanda tunnistavat toisensa. Näyttelypaikallakin jo kaukaa ne huomaavat, että ahaa sisko ja heti on täysi riehuminen päällä. Nyt Tumpun komento pisti siskokset sisällä heti kuriin :)