Tumppu on ollut Annen mukana töissä pari viikkoa tutustumassa uusiin tilanteisiin ja ihmisiin. Yhtään ainutta konfliktia kenenkään kanssa ei ole ollut. Asiakkaat ovat ihastelleet Tumppua ja työkaverit saavat ystävällisen hännänheilutuksen. Tumppua pidetään siellä maskottina ja kassanvartijana, jolle tuodaan kotoa asti herkkuja mm. mustikkapiirakkaa. Virikkeikkäässä ympäristössä oleminen on tehnyt Tumpulle hyvää. Sen varauksellisuus ihmisiä kohtaan on vähentynyt selvästi.

Hauskaa huomata, kuinka Tumppu on joka aamu innoissaan lähdössä Annen mukaan. Se on selvästi innoikkain töihin lähtijä meidän perheessä. Myös Tiitu on oppinut, ettei se pääse Annen ja Tumpun mukaan. Ehkäpä hyvä kokemus sekin, vähenee tuo kova laumasidonnaisuus - ehkä.

Tiitun juoksu kesti siis reilun kolme viikkoa. Tänään päästiin takaisin ihmisten ilmoille ja käväisemään näyttelytreeneissä Kokkolassa. Hyvää harjoitusta ilta oli tuolle malttamattomalle ja myös Kaitsulle. Saatiin odotella vuoroamme ja opetella seisomista paikallaan. Juoksemista kehässä treenattiin myös ahkerasti, joka ei kyllä rehellisyyden nimissä mitenkään hyvin ympyrässä muiden kanssa sujunut. Haukkuvat koirat samassa jonossa ovat melkoinen häiriö Tiitulle. Kaikkiaan kuitenkin positiivinen kokemus. Ensi viikolla uudelleen.

Ennen Kokkolan näyttelyä käydään vielä 5.7. Kannuksessa mätsärissä. Siellä oli ohjelmassa myös joku Toto-juoksu. Ei sano kyllä yhtään mitään, mistä on kyse. Tapahtuma järjestetään raviradalla eli ehkäpä jotain koirajuoksun tapaista on luvassa. Siihen mennään kans ilman muuta, jos sellaisesta on kysymys. Kokkolan näyttely taitaa jäädä meidän kesän ainoaksi. Syksyllä sitten ehkä Ouluun tai Seinäjoelle.