Joulua kohti tässä mennään vääjäämättä. Välillä onkin ollut jopa ihan talvista. Päästiin jo koirien kanssa Vähäjärven jäälle ensimmäisen kerran tänä "talvena". Otettiinkin sitten heti ilo irti oikein kunnolla, sillä eihän näinä aikoina ole takuuta milloin tuosta lystistä pääsee nauttimaan seuraavan kerran. Tässä muutama kuva.

2113134.jpg

2113135.jpg

Alempi kuva kertoo mainiosti pelin juonen. Tiitulla on molemmat lelut ja Tumpun ilmeistä voi lukea miten se suhtautuu asiaan. Tässä suhteessa Tiitu on se, joka määrää.

Kuvia katsellessa voi vain huokailla talvisten säiden perään. Viime päivät ovat taas olleet yhtä liukastelua jäätikköisillä kyläteillä. Siitäpä tulikin mieleen antaa koira-ihmisille ja mikseipä muillekin käytännössä hyväksi havaittuja joululahjavinkkejä.

1. Pieni led-valo koiran pantaan (hinta n. 5e)
Halpa ja pitkään toiminut ratkaisu (paitsi Tiitulla jolla nyt ei mikää muukaan yleensä kestä). Tumppu on pitänyt valo pannassaan jo useamman viikon. Tosi kätevä myös pimeällä tiellä, sillä sen valossa voi kävellä ilman muuta valaistusta.

2113164.jpg

2. Nastakengät ja otsalamppu
Vähänkin liukkailla keleillä aivan ehdottomat. Mahdollistaa jopa juoksemisen jäätikköisellä tiellä. Kevyet ja mukavat jalassa. Yllättävän hyvin ovat nastat pysyneet kiinni. Merkki Icebug, löytyy myös varrellinen malli.
Kun samat valaistut tiet alkaa kyllästyttää, voi otsalampun valossa mennä tutuille poluille pimeälläkin. Nykysin löytyy kevyitä, todella hyvin valaisevia ja pitkäikäisiä lamppuja.

2113179.jpg

3. Ensiapupakkaus
Tiitun varpaan katkeamisen jälkeen on meillä jonkinlainen EA-pakkaus aina mukana. Muovipussiin pakattu ideal-side, teippiä ja kyypakkaus on taskunpohjalla aina. Maastoretkillä on vyölaukussa tai repussa sitten pieni koirien ensiapupakkaus, jota on vähän täydenetty omilla tarpeilla. Pienikokoinen, kevyt ja kätevä kuljettaa mukana. Kun vielä säilytät sen näkyvillä ja helposti saatavilla, niin muistat myös ottaa sen mukaan. Reissussa ei kotiin jääneistä ea-tarvikkeista ole apua.

2113182.jpg