Elämä jatkuu. Näin kului meiltä maanantai.

klo 6.22  Herätys. Pulmu-kolli kömpi viereen kehräämään.

klo 6.40  Koirien kanssa postilaatikolle (matkaa n. 200m). Uutta lunta oli satanut lähes 10cm ja kylätiellä vasta yhdet autonjäljet - aamupostinjakaja. Lunta kaunaili edelleen, hiljaista ja mukavaa. Tiitu lirautti pissan, missä ajassa Tumppu ehti pissiä kolme kertaa ja pyöräytti hyvän kiinteän kakan. Tiitu oli iltayöstä vähän löysälllä mahalla,mitä se on tuskin koskaan. Koirat hepuloivat jo heti aamusta iloiten sataneesta lumesta.

klo 7.20 Aamuruoka koirille - Happy Dog kuivamuonaa turvotettuna ja sekaan vähän lihahyytelöä. Molemmat syövät nykyisin tosi hyvällä ruokahalulla. Ruokailun jälkeen alkoi Tiitun vinkulelu-show, jota kesti aamulenkille lähtöön asti.

klo 7.45 Aamulenkille koirien kanssa. Käveltiin lumista kylätietä. Muutama koululainen pyöräili ilman valoja vastaan. Tumppu terävöityi ja vähän jännittyikin, mutta löysällä hihnalla kuitenkin kaikki ohitukset. Käytiin kasitiellä kääntymässä eli reilut 2km. Tiitu ei suvainnut tehdä edelleenkään kakkaansa. Tumppu sen sijaan teki ja pissatalirutti parikin kertaa.

klo 8.30 Töihin Kannukseen. Anne meni jo vähän aikaisemmin. Tumppu jäi makkariin portin taakse ja Tiitu kömpi pöydän alle nukkumaan. Pulmu nukkui jo omassa kiipeilypuussaan.

klo 15.50 Kotiin. Samantien koirien kanssa ulos. Ehdittiin vielä hetki päivänvalolla leikkiä järven jäällä. Molemmilla koirilla oli tennispallo ja ne revittelivät innolla. Pienet koulutuspätkät leikin sekaan - paikallamakuuta, vähän seuraamista ja pallon etsintää tallotulta alueelta. Tumpulle kolme onnistunutta liikkeestä seisomaan ja pallo palkaksi. Jo pimenevällä järvellä kultainennoutaja omistajineen. Saivat pienet haukut peräänsä. Pimeän tultua palattiin järveltä ja tehtiin lyhyt hihnalenkki. Molemmat koirat hoitivat pissa- ja kakkahommat. Tiitun vatsa taas ihan ok.

klo 17.25 Jäätiin pihalle lumitöihin. Tumppu oli varmuudeksi liinassa ja Tiitu vapaana pihalla. Koirat touhusivat omiaan palloineen, kun tein lumityöt. Pihan ohitti useampikin pyöräilija ja autoja. Vain yksi luistimia ja mailaa pyörällä roudannut juniori kiinnosti koiria. Tumppu vähän haukkui, mutta kiinnostui lopulta enemmän pallostaan. Tiitu ei juuri ohikulkijoita edes noteerannut. Anne tuli kotiin töistä kaupan kautta.

klo 18.00 Sisälle. Koirat rauhottuivat varsin pian nukkumaan Tumppu makkariin ja Tiitu olohuoneeseen.

klo 19.30 Ilta ruoka koirille. Täysjyväriisipuuroa, porkkanaa ja raaka jauheliha (Kennelrehu), sekä vitamiit, merilevä yms. muut höystöt.

klo 20.20 Koirat purivat luitaan hetken, mutta ehtivät ottaa torkut sillä aikaa, kun kävimme saunassa.

Klo 21.30 Tiitu aloitti ilta-rutiininsa, vinkutti lelujaan ja kouhotti pallonsa kanssa, miten se jaksaakin. Tumppu on jo rauhoittunut ja lepäilee makkarissa.

klo 21.50 Iltapissalenkille koirien kanssa.

Aika normi maanantai. Kuten yleensä koirat ovat virtaa täynnä oltuaan päivän omissa oloissaan. Eilen vedettiin vauhdikas vetotreeni 12 km merenjäällä. Tänään sitten saivat kouhottaa järvellä vapaana omiaan.