Otsikko kertoo olennaisen eilisestä Ulvilan canicross-kisasta. Lähdetiin Tiitun kanssa aamulla kuuden aikoihin ajelemaan etelää kohti ja kotona olimme illalla ennen kuutta. Yli kahdeksan tuntia autossa ja kaatosateessa raskaalla radalla käyty kisa vei kyllä mehut niin miehestä kuin koirastakin. Ilta meni molemmilta makoillessa.

Ulvilassa Massin hiihtomajan maastossa pidetty kilpailu oli radaltaan raskain juoksukisa mihin me olemme osallistuneet. Loivia pitkiä nousuja oli kolme, joista viimeisin oli minulle täyttä tuskaa. Kaikkiaan kuitenkin olen todella tyytyväinen meidän suoritukseen. Tiitu työskenteli innokkaan rehellisesti lähes koko matkan. Minuutin meidän peräämme lähtenyt kisan voittajakoirakko ohitti meidät raskaimmassa nousussa. Tiitu hukkasi voimia melkoisesti yrittäessään vetää minua perässään koirakon imussa. Oma sykkeeni huiteli 198:ssa ja vauhti oli minulle aivan liikaa. Loppu olikin sitten vain taistelua maaliin pääsemiseksi.

Lopussa Tiitustakin jo aisti väsymystä ja maalialueelle tultaessa sitä kiinnosti alueella liikkuneet ihmiset ja muut koirat. Jouduin sitä pätkän innostamaan, mutta päästyämme taas metsän siimekseen se jatkoi töitä innokkaasti. Avoimella alueella, missä muita on näkyvissä, Tiitun huomio kiinnittyy herkästi muuhun kuin vetämiseen. Lähdössä tämä ei niinkään tule esille, mutta loppumatkasta kylläkin. Toisaalta itse olin jo lopussa niin väsynyt, että helpotti kummasti, kun Tiitukaan ei niin ryntäillyt. Siinä varmaan tulikin melkoisesti eroa voittajiin. Kuitenkin aikamme maasto ja rata huomioiden on varmaan nopein. Myös ero maan kärkeen oli tällä kertaa pienin. Olosuhteisiin nähden siis hienosti (omat jalkavaivat ja Tiitulla juoksu).

Nyt sairastan sitten jalkojani. Koiran kanssa juokseminen on osoittautunut tänä keväänä paljon vaikeammaksi kuin viime keväänä. Jotenkin joudun koko ajan askeltamaan jarruttaen ja sekös vanhalla on kipeyttänyt jalat. Eilinenkin oli vauhdikkaine alamäkineen melkoinen rasitus jaloille. Etenkin pohkeet on todella kipeinä. Muuten kisa oli taas mukava yhteinen kokemus. Hauska laji, kun tätä ei niin vakavasti ota.

Kuvia (ehkä meidät sieltä muiden joukosta erottaa no:22)

Tulokset

1241975535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kisan jälkeen rauhallisin mielin.