Sunnuntai ja kaikki hyvin. Yhä edelleen hämmästyttää kuinka 'helppo' ja kiltti pentu Tiitu on, kun sitä vertaa aiempiin koiruuksiimme. Olemmekin vitsailleet, että kun edelliset koiramme olivat pentuina riiviöitä, mutta niistä kasvoi ihan fiksuja yhteiskuntakelposia 'kansalaisia', niin käykö Tiitun kanssa päinvastoin. Fiksusta pennusta kasvaa sitten täysi riiviö :)

Tokihan Tiitulla kaikki pennun kujeet ovat, mutta koko perheen ollessa koolla vaikkapa iltaisin, Tiitu käyttäytyy rauhallisesti kuin aikuiset koirat. Se saattaa viettää pitkiä aikoja itsekseen omien lelujensa kanssa tai pureksimassa luutaan. Käyttäytyminen on täysin toisenlaista kuin esim. kultainennoutaja Rikun kohdalla, joka vaati koko ajan täyden huomion itseensä. Juuri nytkin neiti makoille sohvalla ja katselee televisiota :-o

Ensimmäiset tuhotyöt tuli sitten tehtyä poissa ollessamme. Yksi kukka (Kaitsun bonsai-istukas) oli pudotettu hyllystä lattialle kiipeämällä kätevästi sohvalle. Nokkeluuttaan Tiitu oli käyttänyt saamalla kuistin oven auki ja tutkimalla sitten tarkemmin kaktuksen sielunelämää. Kuistin väliovi onkin tästä lähtien lukittava, koska se aukeaa ulospäin ja sen avaaminen näyttää olevan Tiitulle helppo nakki.

Sisäsiisteys alkaa hoitua jo mallikkaasti. Kun vain huomaat lukea neidin antamia viestejä, se pyytää kyllä ulos aina, kun sillä on hätä. Pissahätää Tiitu ei  ilmaise niin selvästi kuin kakkajuttua ja joitakin kertoja on pissa ehtinyt tulla ulko-oven lähelle, ennekuin on ehtinyt sen perään päästämään ulos.

196376.jpg

Kuvassa keskittynyttä toimintaa. Tiitu hoksasi heti aktivointipallon idean (palloa kierittämällä sen sisältä putoaa herkkupala pallossa olevista kahdesta reiästä). Palloa on käytetty harvakseltaan ja sillä leikitään vain hetken aikaa kerrallaan. Tiitu on osoittautunut varsin hoksaavaksi pallon kanssa. Se saattaa pysäyttää tassullaan pallon, kun naksu putoaa lattialle ja pukkaa kuonollaan pallon matkaan vasta syötyään naksun. Kun pallo ajautuu huoneen nurkkaan, kaivaa Tiitu sen tassullaan pois sieltä ja jatkaa toiseen suuntaan. Noutajapoikamme Sämpy ei koskaan tajunnut pallon ideaa vaan se yritti purra pallon rikki saadaksen namut sen sisältä.

Tänään on taas retkipäivä. Toivottavasti saamme hyviä kuvia.