Onpa muuten todellakin vielä lunta. Yritettiin koirien kanssa käydä tutkimassa kevään edistymistä Vattajalla. Yritykseksi jäi. Lunta on vielä maastossa yli polven. Hankikaan ei kanna kuin keveintä meistä eli Tumppua lämpötilan pysyessä ympäri vuorokauden plussan puolella. Minä ja Tiitu joudutaan kahlaamaan epämiellyttävässä hangessa. Alla oleva kuva kertoo metsään auratun tien vallien korkeudesta. Tiitua kiinnostaisi joku haju penkan tuolla puolen, mutta eipä sinne ole asiaa. Koirien liikkuminen rajoittuukin aurattuihin teihin sekä traktorin tai moottorikelkan polkemiin jälkiin.

Tumppu on ollut tosi pirteä viime viikkoina. Oikeastaan poikkeuksellisen innokas ja iloinen. On käyty sen kanssa pari kertaa juoksemassa kahdestaan, kun Tiitu on ollut huonommassa kunnossa. Muistan miten Tumpun kanssa aloitettiin juoksulenkit silloin, kun se tuli meille. Silloin Tumpulla oli liikkumiseen kaksi vaihdetta on ja off. Nyt se malttaa juosta ravilla pitkiä matkoja rennosti ja pysähtelemättä. Kun se jaksaminenkin on parantunut, on se tosi mukava lenkkikaveri.

Yllä oleva kuvaa kertoo paljon. Juuri tuollainen Tumppu on nyt.  Se liikkuun hyvin ja sillä on hyvä "huumorintaju" keksiä maastossa itselleen tekemistä pysytellen kuitenkin lähietäisyydellä.

Kevättä ja avoimia maastoja saadaan vielä odotella viikkoja. Sen verran paljon lunta on maastossa. Auratut tiet ovat menneet jo läpi. Kuraa ja hiekkaa on siis tiedossa. Onneksi jäällä on vielä varsin mukavat kelit. Hankikelejä odotellessa.