Jep, jep. Tiitu oli näyttelemässä Ylivieskan KV näyttelyssä. Saatiin viimeinen puuttuva serti, joten Tiitun muotovaliotitteli on sitten enää luonnetestistä kiinni. Toivottavasti syksyllä päästään. Näyttelemiset taitaa nyt saada sitten jäädä, jos tehtäis jotain muuta. Syksyllä on ainakin tavoitteena canicrosskisat.

Ylivieskassa oli mainiot puitteet. Kehät olivat isot ja muutenkin raviradan alue oli tilava. Päivä oli tosi lämmin. Onneksi loppua kohti pilvistyi ja tuulenvirekin viilensi ilmaa. Mielenkiintoista miten Tiitu kehittyy koko ajan. Nyt se ottaa näyttelyalueella olon lunkisti, eikä kouhota turhia. Toisaalta kouhottamisen tilalle on tullut "ujostelu". Tiitu muikkuilee ja alistuu kaikille vastaantuleville koirille. Osaa se jopa vähän väistää tai kiertää, kun se aiemmin haki kaikkia vastaantulevia leikkiin. Ihmiset Tiitu kohtaa edelleen iloisen avoimesti. Käytiin koirien asusteita valmistavan yrityksen mittauspisteessä, missä koirilta mitattiin kaikkea mahdollista selänpituus, rinnanympärys, reiden ympärys jne jne (säkä oli muuten himpun päälle 62cm). Tiitu antoi mittaajien käsitellä itseään ihan miten vaan. Mukava huomio.

Kehässä Tiitu käyttäytyy yhä vaan paremmin. Nyt se oli edellistä näyttelyä innokkaampi, vaikka edelleen vähän veltosti se liikkuu. Parasta oli todella pitkä seisominen paikallaan tuomarin arvioidessa sitä. Myös tuomarin Tiitu otti hyvin avoimesti vastaan.

ROPpina päästiin kokeilemaan myös ryhmäkilpailuun, jossa ei kyllä sitten pärjätty. Päivästä tulikin pitkä, sillä ryhmäkilpailu alkoi vasta 15.30. Jos näissä jatkokilpailuissa meinaa menestyä, edellyttää se kyllä koiralta kokemusta moisesta. Lähelle tunkevat erirotuiset koirat, kaiuttimista kuuluva häly, pitkä päivä yms. aiheuttivat kyllä Tiitulle sen verran painetta, ettei se ollut lähellekään parhaimmillaan. Tuomarin esiarvostelu meni meiltä vähän ihmetellessä, mutta varsinainen ryhmäkehä meni jo kohtalaisesti. Totuus taitaa kuitenkin olla, ettei valkkarinkaltaisen uuden ja pienen rodun edustaja kovinkaan usein ryhmäkisoissa menesty.

1749657.jpg

Tässäpä päivän tulos AVO ERI, AVK1, PN1, ROP, SERT, CACIB, Tuomari Giuliano Biasiolo, Italia: "2 vuotias. Oikeanlaiset hampaat. Hyvä pää, silmät ja korvat. Hyvä kaula. Oikeantyyppinen olka. Hyvä runko. Riittävän oikeantyyppinen ylälinja. Enough correct fore - & hind quarters. Hyvä luusto, turkki ja väri. Liikkuu hyvin." Ryhmäkilpailussa tuomarina oli Rita Kadike-Skadina, Liettua.