On tullut kovin laiskasti kirjoiteltua meidän treeneistä tai harrastamisesta ylipäätään. Kuten tuolla jo aiemmin kirjoitin on Tiitun ohjattavuus ja yhteistyöhalu parantunut keväästä merkittävästi. Vaikea arvioida mistä se johtuu. Osoittaako tuo kakara viimeinkin aikuistumisen merkkejä. Noh, kuitenkin se motivoituu nykyään paljon helpommin ja kiinnostuu yhdessä tekemisestä.

Me on vähän opeteltu esineiden etsimistä. Ei vielä varsinaisesti esineruutua, mutta alkeita. Leikin varjolla Tiitu oppi varsin nopeasti etsimään sisälle tai pihalle piilotetun tennispallon. Sen se myös tuo todella hyvällä prosentilla, eikä lähde sen kanssa kouhottamaan omiaan. Muutamia kertoja teimme lähimetsässä niin, että komensin Tiitun paikallemakuuseen ja lähdin käveleskelemään pieniä lenkkejä metsässä. Palattuani takaisin vapautin sen ja palkkasin pallonheitolla.

Kun paikallamakuu alkoi sujua, lisäsin kävelylenkkiini pallon piilottamisen ensin näyttämällä minne pallon piilotan. Palasin koiran luo takaisin ja etsimiskäsky. Tiitu löysi ja toi pallon heti ensimmäisellä kerralla. Näitä treenejä tehtiin silloin tällöin pidentämällä matkaa ja vaikeuttamalla piiloa. Homma alkoi toimia hienosti.

Kun on loma ja aikaa, käytiin tänään maastossa lenkkeilemässä. Suunnitelmani mukaan ottettiin lenkillä myös muutamia esineiden piilottamisia. Tallattiin yhdessä n. 20mx30m alue oikein kunnolla täyteen jälkiä. Sen jälkeen Tiitu jälleen paikalle ja vein pallon"ruutuun". Lähetin Tiitun toiselta sivulta. Se löysi pallon varsin helposti ja toi sen hienosti.

Seuraavaksi vaikeutin hieman ja vein ruutuun hanskan, jota vain näytein etäältä Tiitulle. Kiertelin ruudussa useamman kierroksen ja piilotin hanskan kuusentaimen juureen. Taas vein Tiitun eri sivulle ja lähetin. Tehtävä olikin vaikeampi, mutta Tiitu teki keskittyneesti töitä. Arvelin jo sen etsivän tennispalloa, kun se meni hyvin läheltä hanskan ohi. Nopeasti se palasi kuitenkin takaisin ja toi innokkaasti hanskan. Tässä kuvasarja hanskan löytymisestä.

1742367.jpg

1742368.jpg

1742370.jpg

1742373.jpg

Tämä oli meidän ensimmäinen tällainen treeni ja se meni mielestäni uskomattoman hienosti. Luin jostain ohjeesta, että koiraa saa ohjata ruudun ulkopuolelta. Ajattelin kuitenkin antaa Tiitun tehdä itsenäisesti töitä enkä puuttunut millään tavalla sen tekemisiin. Seuraavaksi onkin edessä melkoinen haaste lisätä ruutuun toinen esine ja saada Tiitu ymmärtämään, että sen pitäisi mennä töihin uudelleen. Mitenkähän sen saisi opetettua...